Studentenvereniging NoNoMes voor Oekraïne

Studentenvereniging NoNoMes voor Oekraïne

Foto: Zita Schimmelpennnick. Ingezamelde spullen op vereniging NoNoMes.

Sinds de Russische troepen op 24 februari Oekraïne binnentrokken, houdt de hele wereld haar adem in. Verschillende organisaties en particulieren in Nederland nemen de hef in handen door verschillende acties te organiseren voor Oekraïne.  

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is inmiddels bijna een maand aan de gang. De schrijnende beelden van de oorlog en de Oekraïense vluchtelingen, spreiden zich wereldwijd en razendsnel over het internet, wat leidt tot veel ophef.

Veel Nederlanders laten het er niet bij en komen in actie. Zo ook studentenvereniging NoNoMes uit Amsterdam. Nienke van Rooij besloot als vierdejaars lid een inzamelingsactie te organiseren in samenwerking met transportbedrijf Sennder. Het bedrijf zamelt donaties in voor Oekraïne en rijdt het vervolgens zelf naar de grens. Van babyproducten, tot lang houdbaar eten en medische benodigdheden, worden op dinsdag 15 februari door de leden van NoNoMes op de vereniging ingeleverd, zodat het vervolgens bij het transportbedrijf terecht kan komen.

“We hebben onwijs veel spullen binnengekregen vanavond. Drie dozen mannenkleding, een doos met luiers en babyzeep, drie dozen sanitaire producten en EHBO, drie dozen lang houdbaar eten, een doos met lakens en dekens, vier dozen met vrouwenkleding en een slaapmatje. Ik ben mega trots en blij met alle leden,” aldus Nienke van Rooij.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.