Hoeveel heb jij over voor een geïnflateerd biertje?

Hoeveel heb jij over voor een geïnflateerd biertje?

Foto door Gwen

Echte bier fans opgelet! Het zal je vast niet zijn ontgaan: je betaalt meer voor een biertje. Ondanks dat de horeca in 2021 een groot gedeelte dicht is geweest door de gevolgen van corona, hebben bierbrouwers hun prijzen moeten verhogen, wat zich vertaalt naar een hogere inkoopprijs voor de horecaondernemers. De ondernemers die met hun rug tegen de muur staan zullen die prijzen weer moeten doorberekenen naar hun bierdrinkende klanten. 

De huidige inflatie van bier heeft verschillende oorzaken. Zo zijn de prijzen van grondstoffen, vervoer en energie wat verbruikt wordt bij de productie van bier al enige tijd erg hoog. Maar ook het gemiste inkomen na de lockdowns wordt aan de hand van de nieuwe bierprijzen ingehaald. De gemiddelde prijsstijging van de grootste bierbrouwers ligt tussen de 3 á 4 procent. De koploper van dit rijtje, Heineken, verhoogde zijn prijzen met 3,4 procent. 

In deze reportage spreken we met kroegeigenaar Marco van Duijn uit Katwijk over zijn eigen bierprijzen, de huidige inflatie en blikken we terug naar de goede oude tijd waarin je voor een biertje nog maar 1 euro en 70 cent betaalden. Daarna vragen we aan echte doorgewinterde bierdrinkers; of zij wel merken dat ze meer betalen en hoeveel zij over hebben voor een geliefde goudgele rakker.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *