Gastspreker Patrick Messemaker over het uitbrengen van zijn nieuwe single

Gastspreker Patrick Messemaker over het uitbrengen van zijn nieuwe single

Foto van Patrick

De radio-uitzending van vorige week stond in het teken van muziek. Omdat muziek een groot en gevarieerd onderwerp is, zijn er ook verschillende genres muziek voorbij gekomen en behandeld. Zo kwamen we ook op Nederpop. Tijdens de uitzending spreken de presentatoren met de 30-jarige Patrick Messemaker, een Hollandse zanger, die binnenkort zijn nieuwe single uit zal brengen. Hoe bereidt hij zich hierop voor en waar haalt hij de inspiratie voor zijn nummers vandaan? Op al die vragen geeft hij antwoord tijdens het live telefoongesprek. 

Patrick Messemaker
Patrick Messemaker is een echte Katwijker die het dagelijks leven doorbrengt als stukadoor. Hij is zelf niet vies van een feestje en is daarom ook een graag geziene gast in de lokale kroegen. Een carrière als zanger zie je, naast zijn werk als stukadoor, misschien helemaal niet aankomen. Toch weet hij met zijn Hollandse klanken en gierende stembanden een aanvulling te zijn op verschillende nummers. Nummers waar je niet omheen kan als je je wel eens bevindt in de kroegen van Katwijk of omstreken. Ook tijdens het carnavalsweekend van Noordwijkerhout kon je het hele weekend meegenieten van zijn eigen geschreven en gezongen nummers. Maar ook de bekendste nummers uit de Nederlandse muziekwereld, zoals Jan Biggel en Mart Hoogkamer, covert hij tijdens zijn shows. Daarnaast kunnen mensen hem huren als zanger voor feesten en partijen, waar hij zorgt voor een knalfeest. 

Eerste nummer
Bij de mensen die wel eens naar de radio luisteren komt de tekst ‘Als ik je weer zie’ vast bekend voor. Het originele nummer wordt gezongen door Paul de Munnik, Typhoon, Maan en Thomas Acda. Samen met de Dj’s Petit & Mitchel en Benjamin maakte Patrick een feestklassieker van deze hit, die nog geen jaar geleden is uitgebracht. Met een bijpassende videoclip is het nummer terug te vinden op onder andere YouTube en Spotify. 

Refrein Als Ik Je Weer Zie:  

“Ik hoef je niet uit te leggen
Niets te zeggen toch?
Niemand die ons in kan halen
Evenaren
Dan gaan we verder
Waar we gebleven waren
Niets te bewijzen nog
Al die jaren dat we samen waren
Weer terug
Als ik je weer zie” 

Eerste single
Na het succes van de cover die hij gezamenlijk zong met Benjamin, was het tijd om zijn eigen weg in te slaan. Al snel kwam daaruit zijn eigen single ‘We leven het leven’. Dat werd een groot succes bij de plaatselijke kroegen en velen Katwijkers, zingen het nummer nog steeds met volle borst mee. Om het enthousiaste meezingen voor elkaar te krijgen, maakt Patrick gebruik van herkenbare elementen die, constant terugkeren in het nummer. Zo is dat bij zijn eerste nummer, het gedeelte waarin het nummer wordt geopend; gevuld en gesloten met Oh oh oh. Het refrein is lekker aanstekelijk en zingt lekker mee. De echte kroegtijgers zullen zich hier vast in zijn teksten herkennen. Ook hierbij is weer een toepasselijke clip gemaakt in de enige echte stamkroeg van Patrick. 

Refrein We Leven Het Leven:  

“Ja, we leven het leven op ieder moment
En de dagen die vliegen voorbij ongekend
Ja, we leven het leven op onze manier
Wie kan ons nou nog iets zeggen, na twaalf glaasjes bier” 

Nieuwste nummer
We zijn nu langer dan een half jaar verder, dus vond iedereen het wel weer tijd worden voor een nieuw nummer. Ook hierbij is weer nagedacht, over de manier waarop het publiek kan worden getriggerd om mee te zingen en die voetjes van de vloer te halen. In zijn nieuwe nummer De Nacht komen ook weer herkenbare geluiden in voor en teksten die makkelijk mee te zingen zijn, maar dit keer in een Spaans jasje. Vandaar dat er ook bij dit nummer weer een bijpassende clip is geschoten op het Spaanse eiland Tenerife. 

Refrein De Nacht (taram tam tam): 

“Taram tam tam, de nacht duurt lang
Ja, ik kreeg een kus op m’n linkerwang
Taram tam tam
Taram tam tam, de nacht duurt lang” 

Op de vragen wanneer het nummer uitkomt, waar hij de inspiratie voor dit nummer vandaan haalt en waarom ook deze weer een geslaagde feest hit zou kunnen worden, beantwoord hij tijdens onze radio-uitzending. Wie weet, zullen we in de toekomst meer van deze zanger horen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.