Muziek tot leven brengen met licht

Muziek tot leven brengen met licht

Beeld: Faas Vriend ©

Aron Bockting, Peer Lomans en Wickie Janssen studeren game-design aan de HKU in Utrecht. Een tijdje geleden zijn ze begonnen te experimenteren met licht. Sinds kort worden ze ook gevraagd om lichtshows op te voeren bij cafés en evenementen. Vrijdag 1 april staan ze in Arnhem, waar ze bij de show van rapcollectief Klokpacksix het licht verzorgen.

Muziek-licht combinatie

Vooral de combinatie van muziek en licht spreekt de drie HKU-studenten aan, “Licht kan de muziek goed aanvullen, beide roepen emoties op en de combinatie maakt echt dat je helemaal meegenomen wordt”. Ook Illes Plompen, zanger in het collectief Klokpacksix, vindt de combinatie heel mooi, “je wil tijdens zo’n concert eigenlijk de toeschouwer meenemen in je eigen wereld. Door licht goed samen te laten gaan met muziek zuig je iemand even uit hun eigen wereldje.”

Geld verdienen

Tot nu toe hebben de studenten er nog geen geld mee verdiend, maar dat vinden ze niet zo erg: “We zijn blij dat we zo veel kansen krijgen en door meer shows te doen creëren we ook meer bekendheid. In de toekomst denk ik wel dat we er geld mee kunnen verdienen”, zegt Wickie Janssen.

Bekijk hieronder de video-reportage:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *