De kunst van kunst verkopen

De kunst van kunst verkopen

Kunstenaar Anutosh

De moderne kunstenaar heeft veel mogelijkheden om zijn kunst te verkopen. Maar dit betekend niet dat het voor iedereen altijd even makkelijk gaat. Het romantische beeld van grote veilingen en luxe galerieën is slechts voor een deel van hen weggelegd. In de realiteit kan het, zeker voor de beginnende kunstenaar, lastig zijn om zijn of haar werk te verkopen of in een galerie te krijgen.

“De kunstmarkt is lastig en werkt anders dan reguliere markten omdat elk werk uniek is”, zegt kunstenaar Anutosh. “De prijzen van schilderijen worden bepaald door de lengte en breedte van het doek bij elkaar op te tellen en dit te vermenigvuldigen met een factor. Hoe beter, bekender en geliefder de schilder is, des te hoger de factor. Daarom krijg je voor een klein schilderij in verhouding meer betaald dan voor een grote. Logisch ook, want je moet natuurlijk ook het idee en de compositie bepalen.”

Ook Jonne Scholten merkt wat ervaring met de prijzen van haar werk kunnen doen. “Twee jaar geleden vroeg ik nog 50 euro, nu al 250. Toch vind ik het lastig om verdere stappen te nemen, zoals op een expositie te komen. Ook omdat het de afgelopen twee jaar niet kon.”

Bekijk hieronder de videoreportage

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.