Een steentje bijdragen voor Oekraïne

Een steentje bijdragen voor Oekraïne

Een afbeelding van een pianist en een zangeres

Het is nu alweer anderhalve maand geleden dat Rusland Oekraïne is binnengetrokken. De Oekraïense mensen hebben dus alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. In Nederland worden er daarom steeds meer acties georganiseerd om hulp te bieden aan Oekraïne.  

Er worden veel acties georganiseerd voor Oekraïne, er wordt namelijk kleding ingezameld, geld wordt gedoneerd via Giro 555, maar er worden ook veel benefietconcerten georganiseerd om geld in te zamelen. Zo ook het klassiek liefdadigheid concert “Topmusici voor de vrede” in Amsterdam.  

Dit benefietconcert is georganiseerd door de Russiche  Aliona Ovsiannikova-Voogd. Hierbij waren veel verschillende musici aanwezig, om zonder tegen prestatie een mooi optreden neer te zetten.  

Ook de pianist en docent aan het conservatorium Kamilla Bystrova (bystrova )trad op samen met haar compagnon Thorwald Jorgensen-theremin tijdens het concert. Zij is net zoals Aliona ook van Russiche komaf. Zij trad op met een dubbel gevoel en werd geraakt door alle emoties en beladen muziek stukken. Kamilla woont al 32 jaar in Nederland en heeft geen goede herinneringen aan haar thuisland. Deze situatie valt haar dus heel erg zwaar en ze vindt het fijn dat ze mede door het benefietconcert een steentje kan bijdragen. Zij vertelt aan verslaggeefster Nina de Brauw hoe het concert voor haar was, en hoe ze zich voelt over deze situatie.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *