Zit jíj wel aan de pil?

Zit jíj wel aan de pil?

Foto: Pixabay

Er zijn tot nu toe niet veel opties voor mannen als we het hebben over anticonceptie, behalve het gebruiken van een condoom of een sterilisatie. Maar hier komt in de toekomst misschien verandering in. Zou die er dan, na al die onderzoeken, toch echt aan komen? Het gaat hier om de mannenpil. 

Om ongewenste hormonale bijwerkingen te voorkomen, is de pil hormoonvrij gemaakt. In plaats daarvan werkt de pil, de werking van vitamine A tegen. Vitamine A draagt in verschillende stadia bij tijdens het maken van zaadcellen. De pil heeft dus geen vervelende bijwerkingen, maar zorgt wel voor een tegenwerking van de aanmaak van zaadcellen. 

De pil is getest op muizen, hier vielen de resultaten positief uit. Wanneer de muizen 4 tot 6 weken niks meer werd toegediend, konden ze weer pups krijgen. Omdat dit zo goed is gegaan, willen de onderzoekers aan het einde van dit jaar gaan testen op mensen. 

Waar de discussie rond dit onderwerp vooral ligt, is of mannen deze pil wel zouden slikken en of vrouwen die verantwoordelijkheid wel durven te delen met mannen. Uit sommige onderzoeken blijkt dit allemaal wel mee te vallen, maar uit andere onderzoeken blijkt het tegenovergestelde. In deze reportage geeft sterilisatiekliniek Andros Clinics hun mening over deze mannenpil en vertellen aan mensen op straat wat zij hiervan vinden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.