Amateurzwemmers kunnen nu ook meedoen aan internationale competities

Amateurzwemmers kunnen nu ook meedoen aan internationale competities

Sinds 26 januari ging bijna alles weer in Nederland weer open. Eindelijk een eind aan de lange lockdown en strenge coronamaatregelen. Ook in de rest van Europa werden de maatregelen eind januari versoepeld. Voor sporters had dit veel voordelen. In de afgelopen twee jaar mochten professionele sporten gewoon doorgaan, terwijl de rest van de sportsector vrijwel stil stond.  

Tussen de lockdowns door waren een paar binnenlandse wedstrijden, maar naar het buitenland reizen voor een wedstrijd ging zeker niet door. Vanaf eind januari kregen organisaties groen licht om eindelijk verschillende landen bij elkaar te roepen voor een wedstrijd. Meestal duurt een grote wedstrijd plannen erg lang, maar organisaties deden er alles aan om sporters niet te laten te laten wachten. In de afgelopen maand zijn verschillende sporters (zoals wielrenners, hardlopers en zwemmers) naar het buitenland vertrokken om ook daar de competitie aan te gaan.  

In een korte tijd zijn verschillende plannen die tijdens de corona stil gelegd waren weer doorgezet. dit was ook in het olympisch zwembad van Antwerpen. In het weekend van 8 tot 10 april was er voor zwemmers uit België en omstreken eindelijk weer een wedstrijd in het buitenland (de AIYSC, afkorting voor ‘the Antwerp International Youth Swimming cup). In de video hieronder worden de voorbereidingen en de ervaring van een zwemwedstrijd na een lange coronaperiode verteld en weergegeven.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *