“The music lives on” maar zonder de Ipod

“The music lives on” maar zonder de Ipod

Waarschijnlijk heb je er al jaren niet naar omgekeken maar die oude iPod in je la is binnenkort een collectors item. Na ruim 20 jaar verdwijnt de iPod deze week namelijk officieel uit het assortiment. 

Op 31 Oktober 2001 werd het apparaatje voor het eerst aangekondigd waarna de iPod classic, Photo, Color, Mini, Nano, Shuffel, Touch van 7 verschillende generaties volgde. Vooral tussen de jaren 2002 en 2012 kende het apparaat ongekende populariteit. Nu na ruim 20 jaar wordt de hedendaagse walkman dan toch echt uit de productie gehaald. 

Het apparaatje stond bekend om het ronde bediening schijfje wat later een kleurenscherm en zelfs touche-screen kreeg. Wat de iPod ook bijzonder maakte was de opslag ruimte. Voor het eerst was het mogelijk om zoveel van je favoriete muziek met je mee te nemen. Met een batterij duur van 10 uur was de iPod echt baanbrekend. In 2019 verscheen het nieuwste model wat tot de dag van vandaag nog in de winkels wordt verkocht.

Volgens Apple gaat de muziek door maar dan zonder de iPod. Waarmee ze natuurlijk duiden op iTunes. Voorlopig blijft de iPod wel nog verkocht worden in de winkel maar stopt definitief de productie. Wanneer de apparaten echt niet meer beschikbaar zijn is onbekend. De laatste jaren heeft de smartphone de rol van muziek voorziening helemaal overgenomen. Ook de komst van de grote streaming diensten heeft ervoor gezorgd dat de aanschaf van de iPod begon terug te lopen. Redacteur Femke sprak afgelopen week met studenten, technicus Ewald en John van John’s records over het verdwijnen van het apparaatje. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *