Negende editie van de Week van het Nederlands Bier.

Negende editie van de Week van het Nederlands Bier.

Witbier, IPA, Dubbel en Lentebock van brouwerij Oudaen, Utrecht.

In Den Haag wordt er voor de negende keer de week van het Nederlandse bier gevierd. Met meerdere activiteiten en een bierfestival als start van de week. Voorgaande twee jaren is het vanwege de coronapandemie niet doorgegaan. Online was het festival geen succes, daarom zijn veel bierliefhebbers blij dat het dit jaar fysiek weer door kan gaan zonder maatregelen.

Veel bekende bieren komen uit Duitsland of België. Nederland daarentegen heeft ook aardig wat krachtige brouwerijen in het land. Ons land is fan van het maken van speciaalbier en daarom zijn er tijdens de Week van het Nederlands Bier minstens 250 soorten bier te proberen in Den Haag. Dit bierfestival is georganiseerd door de Nederlandse Brouwers en Craft. Het wordt in Den Haag georganiseerd omdat er ook een groot deel van het ministerie aanwezig zal zijn en de stad ook een kleine subsidie vrijgeeft. Op donderdag zal de winnaar van het bierfestival bekend gemaakt worden, die dus het lekkerste Nederlandse bier van 2022 heeft gebrouwen!

In Utrecht doet ook Stadskasteel de Oudaen aan de Oudegracht mee aan het festival. Ralph van Leest is één van de bierbrouwers van de Oudaen. Lucie Wigboldus is directeur van de Nederlandse Brouwers en kijkt enorm uit naar komende week.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *