Goedkoop reizen in Duitsland gedurende de zomer

Goedkoop reizen in Duitsland gedurende de zomer

De trein van Nederland naar Duitsland

De overheid van Duitsland biedt in samenwerking met het lokale openbaarvervoersbedrijven een goedkope manier van reizen aan. Niet alleen de Duitse bevolking kan hier gebruik van maken. Ook mensen buiten Duitsland kunnen het openbaarvervoerticket kopen. Het ticket is online te koop voor €9,-. De lokale vervoersbedrijven verwachten hierdoor voornamelijk in de weekenden grote drukte. Zij voorspellen dat voornamelijk de toeristische routes naar de Baltische zee en de Alpen goed gebruikt zullen worden. 

In Duitsland wordt er gebruik gemaakt van verschillende vervoerssystemen op het treintraject. De ICE Internationaltreinen, beter bekend als de hogesnelheidslijnen, vallen buiten de voorwaarden van het ticket. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de hogesnelheidslijnen. De trajecten die wel gebruikt kunnen worden, zijn de lokale trajecten.

De Duitse overheid heeft dit plan geïnitieerd om de burgers van Duitsland te compenseren voor het de hoge gas en benzineprijzen. De bevolking was eerst van mening dat de overheid het idee heeft geïnitieerd om het openbaar vervoer populairder te maken en bij te dragen aan de klimaat doeleinden.

Het openbaarvervoer is niet bang voor de drukte die verwacht wordt. Er wordt gezegd dat er al minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer door corona. Ook zijn er nog enkele treinen inzetbaar om de drukte buiten de steden op te vangen.

Over de auteur

Josse Luiken

Enthousiast, vol met energie, pakt taken met beide handen aan en is graag sociaal. Niet bang om te ontdekken en te leren van nieuwe ervaringen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.