Expositie De gezonde stad werkt een blikt op 900-jarig Utrecht

Expositie De gezonde stad werkt een blikt op 900-jarig Utrecht

"een gezonde stad" (Foto: Nancy Bourque, Pexels)

Kunst heeft een maatschappelijke functie, misschien nu wel meer dan ooit. Maar hoe kijken we nu terug naar de maatschappelijke kwesties van vroeger? De gemeente Utrecht heeft voor haar 900-jarige bestaan een expositie geopend in het centraal museum, De gezonde stad. Het belicht de gezondheid van de mensen en de stad over haar gehele 900-jarige bestaan en dat doormiddel van bekende en wat minder bekende kunstwerken van de stad.

Centraal museum zegt zelf op hun site dat de tentoonstelling een persoonlijke aantrekkingskracht moeten hebben en ook moeten aanzetten tot activisme.

“Tientallen portretten geven in de tentoonstelling een gezicht aan de Utrechters die in de afgelopen 900 jaar hebben geprobeerd hun stad leefbaarder te maken. De huidige stad is gemaakt door de Utrechters vóór ons. Utrechters die allemaal bezig zijn geweest met hun eigen gezondheid en die van anderen.”

“Nu zijn wij aan de beurt. Wat kunnen wij doen om Utrecht gezonder en veiliger te maken, thuis, in de wijk en in de stad als geheel? En wat moet er gebeuren op landelijk niveau of op wereldschaal?”

Lichtkunstenaar Cas Aerts is ook naar de expositie gekomen, Hij ziet ook hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een gezondere stad en wil anderen stimuleren om dat ook in hun werk terug te laten komen.”

Over de auteur

Tobias Druijf

Als beginnend journalist/filmmaker focus ik mezelf nog volledig op mijn specialiseringsproces, Ik haal mijn kracht vooral uit samenwerken en nieuwe mensen ontmoeten. Ik ben creatief, experimenteel met een oog voor sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Mijn passie ligt films/documentaires maken en conceptontwerp. Ik hou ervan om verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld kunst/cultuur en psychologie aan elkaar te verbinden om zo een volledig beeld mee te geven over een onderwerp of project.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.