Praten over taboes is geen taboe in The Slut Show

Praten over taboes is geen taboe in The Slut Show

The Slut Show Press Picture

Taboes zijn van alle tijden. Maar de laatste jaren wordt er wel meer aandacht aan besteed en over gepraat. Iemand die graag over taboes praat is Ellen Moore. Zij maakt zich hard voor het bespreekbaar maken van onderwerpen die velen liever niet bespreken. Met haar podcast The Slut Show bespreekt zij thema’s als intersectioneel feminisme, doorbreken van taboes, seksualiteit, gender, discriminatie, maar ook onderwerpen als schaamhaar, ongesteldheid en penislengte. Bijna niks is te gek om in de podcast te bespreken.

Toen zij een jaar of zestien was vroeg zei zich heel erg af of mensen masturberen. “Kijken ze dan porno? Toen dacht ik op een moment met een vriendin van mij: “wij stappen op de trein naar Amsterdam en gaan dat vragen aan mensen op camera”, om daar gewoon antwoorden op te krijgen. Eigenlijk alles wat ik doe is vanuit die puberale interesse gekomen, over alles waarvan ik het antwoord niet wist.”

Met ruim vijftig afleveringen van een halfuur tot uur lang, vermaakt en leert Ellen duizenden mensen over de thema’s. Maar door de persoonlijke gesprekken leert ze ook een hoop over zichzelf. “Zo kon ik concluderen dat ik eind van het tweede seizoen wel echt bi was”.

Luister de reportage hieronder:

Over de auteur

Jochem van Leeuwen

Jochem van Leeuwen (26) is een journalist die de wereld probeert te begrijpen en zijn bevindingen wilt delen. Geïnteresseerd in geschiedenis, de ruimte, filosofie en wetenschap. Verliest regelmatig slaap om het laatste nieuws te volgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *