Veilig een concertkaartje kopen

Veilig een concertkaartje kopen

Bron: Lara van der Weele

Misschien heb je het wel gezien. Op TikTok stroomde het de afgelopen week vol met mensen die een kaartje hadden gekocht voor Harry Styles … Maar toen ze bij de deur kwamen, werden weggestuurd. Oplichters zijn op volle gang bezig met het verkopen van valse kaartjes.

De oplossing om dit te voorkomen is heel simpel. Als jij of je ouders een kaartje kopen voor bijvoorbeeld een concert, moet je dat doen bij de officiële pagina van de organisator, het podium of het evenement waar je heen gaat. Dat zegt Berend Schans, hij is directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals én voorzitter van stichting Weet Waar Je Koopt.

Donner Bakker is zelf ook opgelicht. Hij had namelijk een kaartje overgekocht van iemand, maar heeft toen bij de deur gehoord dat die niet meer geldig was. Een ticket doorverkopen mag gewoon, daar is niks strafbaars aan. Veel mensen gebruiken dan de site Ticketswap. Deze wordt over het algemeen gezien als een van de meest veilige manieren om een kaartje door te verkopen. Maar ook websites zoals Ticketswap zijn volgens Berend niet altijd even veilig. Zo hebben sommige tickets met een label ‘secure swap’. Dat houdt in dat deze kaartjes gecontroleerd zijn, en dus veilig zijn om te kopen. Maar lang niet alle kaartjes die op de site worden verkocht worden gecontroleerd, en met supergrote artiesten waar veel vraag naar is, gaat het ook op Ticketswap vaak mis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *