De impact van corona op de mentale gezondheid van jongeren

De impact van corona op de mentale gezondheid van jongeren

De clubs mogen vanaf 25 september weer open, maar wel maar tot middernacht. Anderhalf jaar hebben jongeren niet uit kunnen gaan, ook is het gebleken dat 1 op de vier jongeren angst en depressieve gevoelens ervaren dit afgelopen anderhalf jaar. Dit komt onder andere doordat jongeren niet kunnen feesten, dansen en zich daardoor minder “vrij” voelen. Psychologen merken ook een stijging van cliënten tussen de 18 en 35 jaar bij hun praktijk. De doelgroep kan zich hier grotendeels in vinden, vorige week waren er door heel Nederland 150.000 jongeren die demonstreerden om weer te mogen dansen in de clubs. Er zijn genoeg jongeren van deze doelgroep die dezelfde gevoelens ervaren, zonder dat ze het doorhebben. Veel mensen proberen zich groot te houden, maar ondertussen zijn er zoveel jongeren die nu met mentale problemen zitten. Het gros van de jongeren voelt zich niet gehoord, dit kan frustrerende gevoelens opleveren, waaruit woede en verdriet kan ontstaan. Wat is de invloed van corona op de mentale gezondheid van jongeren?

Hariet Hofstede is pedagoog en psycholoog zij zit al jaren in het vak en werkt vooral met jongeren. Zij merkt een groot verschil bij de mentale gezondheid onder jongeren sinds de coronacrisis. Ook vertelt student Chaya Adelaars (20) over haar mentale gezondheid gedurende de coronacrisis.

Over de auteur

dana de Graaf Bierbrauwer

Ik ben Dana de Graaf Bierbrauwer. Ik profileer mijzelf als lerend onderzoeksjournalist. Toen ik jong was vond ik het altijd heel fijn om korte verhaaltjes te schrijven over dingen die ik die dag beleefd had. Voor mij was dat altijd mijn nieuwsboekje, om alles te kunnen relativeren wat ik had meegemaakt. Nu richt ik mij meer op het fotograferen van wat ik op een dag beleef. Het nieuws fotograferen. De richting die ik op wil gaan met journalistiek is vooral de film kant, zoals documentaires maken, of de fotojournalistiek. Het audiovisueel gedeelte van de journalistiek spreekt mij erg aan. Ik ga veel op pad met mijn camera om van elk eigenaardig moment van de dag een plaatje te schieten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *