Horeca niet blij met komst coronatoegangsbewijs

Horeca niet blij met komst coronatoegangsbewijs

Het zat er al even aan te komen, maar het coronatoegangsbewijs gaat nu ook in de horeca gelden. Dat is afgelopen dinsdag tijdens de coronapersconferentie bekendgemaakt.

Alleen wanneer je volledig gevaccineerd bent, of negatief getest bent, kom je nog naar binnen. Volgens Koninklijke Horeca Nederland zijn sommige restauranteigenaren niet van plan deze nieuwe regel te handhaven. Aanleiding daartoe is het personeelstekort waarmee zij kampen. Het wordt dan lastig om iedereen aan de deur te controleren.

“De meeste zaken vinden het heel vervelend, want je moet er veel tijd voor vrijmaken, vertelt Antoni, de eigenaresse van restaurant Aan de Kade gelegen in Huizen. “Op een avond ben je er zo een uur mee bezig”. Bij Foodhall MOUT gelegen in Hilversum verwachten ze minder problemen: “Ik weet dat wij met een heel groot team zijn. Dus ik denk dat het voor ons geen groot probleem zal worden, vertelt een van de medewerkers.

Daarnaast zijn veel restauranteigenaren bang dat er door de nieuwe maatregel minder bezoekers gaan komen. “Ik denk dat veel mensen die zich niet willen laten vaccineren wegblijven, vertelt Antoni. Ook bij de Foodhall zijn ze bang voor minder klanten. “Wij zijn een foodhall. Mensen willen snel een hapje en een drankje. Het kost dan wel heel veel moeite voor alleen een cola”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *