Extra onderwijsgeld voor aanpak loonkloof

Extra onderwijsgeld voor aanpak loonkloof

Bron: Pixabay

Vanaf volgend jaar gaat er jaarlijks 500 miljoen euro extra naar de onderwijsbegroting. Volgens de Algemene onderwijsbond (AOb), verdient een leerkracht in het basisonderwijs minder dan een leraar in het voortgezet onderwijs. Met het extra geld komt daar verandering in. In de hoop dat meer mensen voor het vak kiezen.

Het onderwijs kampt met een groot personeelstekort. De Algemene Onderwijsbond (AOb) is daarom ook blij met het extra geld. Helaas is het extra geld nog niet genoeg om de salariskloof op te heffen. Daarvoor is jaarlijks nog 400 miljoen meer nodig. Wel noemt de vakbond het een mooie eerste stap.

Niet alleen in het basisonderwijs zijn er te weinig juffen en meesters.  Simone van Geest, persvoorlichter van de AOb vertelt: “Ook in het voortgezet onderwijs is er een groot tekort aan leraren, je merkt het daar alleen minder. Veel mensen stoppen al na een paar jaar voor de klas staan. Volgens Van Geest, komt dat doordat veel leraren niet toekomen aan hun werk.

Ook zijn de klassen te groot. “We hebben niet alleen een tekort, maar ook een groot lek aan leraren.” Waarom er een salariskloof is tussen leraren in het basis en voortgezet onderwijs is niet helemaal duidelijk. Het zijn beiden HBO opleidingen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *