Biergooiende supporters wekken woede

Biergooiende supporters wekken woede

Bij steeds meer wedstrijden in het betaalde voetbal is het raak. Bier vloeit niet meer door de keel, maar door de lucht. Als er wordt gescoord, dan is het bijna ‘normaal’ om daar liters bier achteraan te zien gaan. In deze reportage spreken we met Joris Klokkers en Mudia Odia. Zij zitten zelf regelmatig in het voetbalstadion en krijgen zo nu en dan ook een nat pak vanwege rondvliegend bier.

Naast dat de clubs boetes krijgen voor dit soort praktijken, heeft de dader zelf ook problemen wanneer deze wordt gepakt. Daders riskeren namelijk een stadionverbod. Daarnaast wekt het behoorlijk veel irritatie op bij mensen waar het bier overheen valt. Niemand zit erop te wachten om bier over zich heen te krijgen. Naast dat het stinkt, wekt het ook boosheid op. Mudia zat laast bij FC Utrecht op de tribune en ondervond zoiets. ‘‘Ja, ik stond na een doelpunt te juichen en ik kreeg zo een biertje over me heen, nu had ik er zelf ook eentje in m’n handen. Dus besloot ik hem terug te gooien.’’ Achteraf had hij wel spijt van zijn daad. ‘‘Ja, bier is om te drinken. Niet om mee te gooien natuurlijk.’’

Over de auteur

Maarten Schuijl

Opgegroeid op Texel. Nu al zo'n zes jaar wonend in Utrecht. Voetballiefhebber pur sang. Verleden bij Noordhollands Dagblad en tegenwoordig schrijvend voor FC Volendam en LiveNews4You.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *