Drugs legaliseren, nadelig of voordelig?

Drugs legaliseren, nadelig of voordelig?

Bron: Qimono | Pixabay

Ieder jaar laait de discussie weer op, moet drugs legaal worden? Nu is alleen het kopen van cannabis en hasj legaal in de coffeeshops maar de inkoop is voor deze winkels is illegaal. De boven- en onderwereld mengen zich in elkaar, wat als een probleem gezien wordt. Het hebben van XTC pillen of cocaïne is maar tot een hele kleine hoeveelheid toegestaan op zak, in Amsterdam is een maximaal van vijf pillen op zak legaal.  

D66 is voorstander van het legaliseren van drugs, dit maakte zij dan ook bekent via het manifest dat ze naar buiten brachten. Ze zijn voorstander van een nieuwe drugsaanpak in Nederland [1]. Het manifest beschrijft wat er verandert moet worden in Nederland omtrent het drugsbeleid en internationale samenwerking is nodig om drugscriminaliteit te stoppen.

Het CDA is tegenstander van het drugsbeleid en vindt het gedogen van drugs zoals cannabis dan ook een gedrocht. Ze vinden het coffeeshopbeleid dat zou moeten helpen om georganiseerde misdaad buiten de deur te houden dan ook mislukt [2].

We praten met Bastian Zoodsma, campagnemedewerker van het CDA, zij zijn tegen het legaliseren van drugs. Pim van Dam, actief lid van D66, is juist voorstander van het legaal maken van drugs en verteld de voordelen hiervan. We vragen hen wat de nadelen en voordelen van het legaliseren van drugs is.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *