Wordt er voldoende lesgegeven over seksuele voorlichting op middelbare scholen?

Wordt er voldoende lesgegeven over seksuele voorlichting op middelbare scholen?

Biologie is een vak op de middelbare school waar je les in krijgt en seksuele voorlichting hoort daar ook bij. Toch is het op veel scholen zo dat er niet voldoende aandacht aan wordt besteed, terwijl het een belangrijk onderwerp is in je leven. Wordt er voldoende en genoeg lesgegeven over seksuele voorlichting op middelbare scholen?

Het ziet er naar uit dat de kennis onder jongeren van seksuele voorlichting niet voldoende is. Wat je wel zou verwachten in een goed ontwikkeld land. Het is belangrijk voor jongeren om goede seksuele voorlichting te krijgen, omdat seks een grote rol speelt in het leven van de mens. Jongeren moeten weten hoe je daar goed mee om moet gaan. Dit leer je door er goed over te praten. Het is essentieel dat je op school leert over dit onderwerp. Dit ligt gevoelig omdat men er ongemakkelijk van wordt. Maar het is belangrijk dat jongeren leren om hun grenzen aan te geven, dat wordt té weinig besproken in het onderwijs.

Gabriela Dias Pereira is gynaecologe en zij merkt dat er veel jonge cliënten zijn die weinig weten over seksualiteit. Over de gevaren maar ook over het genot ervan. Merel Sligting is biologie docente op het Montessorilyceum Amsterdam en geeft al zeven jaar lang seksuele voorlichting. Het valt haar op dat de leerstof van seksuele voorlichting door de jaren heen verandert. Gabriela en Merel vertellen hier meer over in het onderstaande item.

Over de auteur

dana de Graaf Bierbrauwer

Ik ben Dana de Graaf Bierbrauwer. Ik profileer mijzelf als lerend onderzoeksjournalist. Toen ik jong was vond ik het altijd heel fijn om korte verhaaltjes te schrijven over dingen die ik die dag beleefd had. Voor mij was dat altijd mijn nieuwsboekje, om alles te kunnen relativeren wat ik had meegemaakt. Nu richt ik mij meer op het fotograferen van wat ik op een dag beleef. Het nieuws fotograferen. De richting die ik op wil gaan met journalistiek is vooral de film kant, zoals documentaires maken, of de fotojournalistiek. Het audiovisueel gedeelte van de journalistiek spreekt mij erg aan. Ik ga veel op pad met mijn camera om van elk eigenaardig moment van de dag een plaatje te schieten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.