Biografie

Loekie Pruijn

Hoi! Ik ben Loekie Pruijn, geboren in 2003 en momenteel ergens in mijn tweede jaar journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit het charmante Bussum, praktisch om de hoek van het mediapark waar mijn liefde voor journalistiek begon. Tegenwoordig vind je me in Utrecht, waar ik mijn journalistieke dromen najaag.

Ik ben een enthousiasteling, altijd in voor een goed gesprek en ik schuw geen enkele vraag. Daarom past de journalistieke opleiding perfect bij mijn persoonlijkheid, en laten we eerlijk zijn, ik ben ook behoorlijk dol op schrijven. Wat ik later precies wil worden, daar ben ik nog niet helemaal uit. Maar één ding staat als een paal boven water: ik wil verhalen vertellen. Op welke manier dat is de vraag.

“Verhalen vertellen dat is mijn passie!”

Ik ben er zo eentje die alles wil proberen, minstens honderd keer op mijn gezicht wil gaan omdat daar de beste lessen in zitten. Voordat ik een richting kies, wil ik elk aspect van journalistiek verkennen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet zo veel ervaring heb in de journalistieke wereld. Dat is ook precies waarom ik hier op school zit, toch? Maar ik vind het superbelangrijk dat een journalist goed met mensen kan connecten. Daarom heb ik wat werkervaring opgedaan in verschillende rollen:

  • Skileraar (2021-2022)
  • Bediening/gastvrouw bij CoffeeCulture Bussum (2022)
  • Bediening/gastvrouw bij Satriales Utrecht (2022 – 2023)
  • Student Assistent (2023 – nu)
  • Freelance Journalist (2023 – nu)
    – Productie bedrijf (U in de Wijk)
    – Podcast bedrijf (Podworkz)

Mijn toekomstdroom? Werken bij toffe journalistieke media. En wie weet wat voor avonturen er nog meer op mijn pad komen! 🚀✨