Column: Jammer dat er geen Weesper stadsderby’s meer zijn

Column: Jammer dat er geen Weesper stadsderby’s meer zijn

Al elf jaar voetbal ik met heel veel plezier bij FC Weesp. Het is een mooie club met een prachtig complex aan de Papelaan. Alleen bestaat de club pas sinds 22 mei 2003. Ik weet niet beter dan dat er één voetbalclub is, maar voor 2003 had Weesp met sv The Victory, A.D.E. en wfc Rapiditas drie voetbalclubs. Ik vind het mooi dat die drie clubs uiteindelijk samen door zijn gegaan, maar aan de andere kant vind ik het ook jammer. 

Niels Opdam, Weesp. 11 oktober 2020

Beetje rivaliteit
In Amsterdam en andere steden zijn er enorm veel voetbalverenigingen, maar helaas heeft Weesp er nu nog maar eentje. Ik vind het altijd mooi als er een beetje rivaliteit is tussen voetbalclubs. Zeker als de clubs uit dezelfde stad komen. Daarom lijkt het mij ook zo leuk om een Weesper stadsderby te spelen. Er komt dan namelijk een beetje rivaliteit bij, omdat je niet wilt verliezen van vrienden of andere bekende mensen uit de stad. 

Andere derby’s
Bij FC Weesp zijn er nu soms nog wel derby’s. Als er bijvoorbeeld tegen SC Muiden, sv Diemen of Geinburgia wordt gespeeld. Dat zijn clubs uit de nabije omgeving van Weesp. Hierdoor kennen sommige spelers elkaar, maar het is toch anders. Een stadsderby is veel meer, omdat er dan twee teams uit dezelfde stad tegen elkaar spelen. Dat betekent ook dat de fans en leden van die clubs eventjes tegenover elkaar staan. Het is dan geen kennis, maar de buurman die bij de tegenstander hoort.

Vertegenwoordigd in FC Weesp
Alleen is dat nu niet meer zo. Vanaf 2003 zijn de Weesper voetbalclubs gefuseerd tot één club: FC Weesp. Het is dus een mix van wfc Rapiditas, A.D.E. en sv The Victory. Alle clubs zijn ook vertegenwoordigd in het logo en de clubkleding van FC Weesp. Het rood van A.D.E, het blauw van wfc Rapiditas en het geel van sv The Victory. Het komt allemaal terug in de huidige club. Het is mooi dat het samen is gekomen, maar jammer dat er geen stadsderby’s meer zijn. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *