Nieuwe corona-maatregelen zijn vervelend voor supermarkten in Almere

Nieuwe corona-maatregelen zijn vervelend voor supermarkten in Almere

Sinds de corona-maatregelen weer aangepast zijn, heeft dit vervelende gevolgen had voor winkels en de horeca. Velen moeten er weer aan wennen en het gaat lastig met de drukte in winkelcentra. Vooral voor supermarkten is het moeilijk door de drukte tijdens de pauzes.

ANA VALERIA PALS, ALMERE. 11 oktober 2020

De wereld staat al een paar maanden op z’n kop door het coronavirus. Het RIVM stelde het advies om onder andere anderhalve meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven en te werken. In juni zijn de maatregelen weer versoepeld.

Eerdere maatregelen
Naast festivals konden evenementen weer doorgaan als ze zich hielden aan de regels, winkels gingen weer open, de horeca en bioscopen gingen open en je kon zelfs weer uitgaan. We kregen weer meer vrijheid omdat het aantal mensen besmet met het virus daalden. Maar sinds kort lopen de cijfers weer omhoog en zijn de regels aangescherpt.

Scholieren
“Wij zijn omringd door scholen, dus tijdens de schoolpauzes is het best vervelend. Er mogen niet te veel mensen tegelijk naar binnen, maar in de pauzes wordt het ontzettend druk door de scholieren. Er vormt zich dan buiten ook een hele lange rij, dus we moeten nog kijken hoe we dat gaan oplossen.”, vertelt Jeroen Figge, medewerker van de Albert Heijn aan de Hongarijeplaats in Almere-Poort.

Supermarkten
Niet alleen bij de Albert Heijn gelden er nieuwe regels door corona, in meerdere Almeerse supermarkten dragen de medewerkers nu mondkapjes en is het weer verplicht om met een winkelwagen de winkel te betreden. Dinsdag komt er een nieuwe persconferentie waarin duidelijk wordt of de regels nog strenger worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *