Geheimzinnigheid over coronapatiënten op het Hermann Wesselink College

Geheimzinnigheid over coronapatiënten op het Hermann Wesselink College

Op het Hermann Wesselink College in Amstelveen zijn sinds het begin van het schooljaar 12 leerlingen positief getest op corona. Het inlichten van de medeleerlingen laat de school volledig over aan de geïnfecteerde scholier. Dit zijn verantwoordelijkheden die je zo een jong iemand niet op kan leggen. De school maakt ouders bezorgd, en zet de gezondheid van de leerlingen op het spel met deze geheimzinnigheid. 

Kiki Storm, Amstelveen. 12 oktober 2020

Verbeterde ventilatie en een beheersbare situatie
Het Hermann Wesselink College was al eerder in het nieuws, omdat ze pas 2 weken later open mochten dan de rest van de scholen in Amstelveen. Dit kwam doordat de ramen van het verouderde gebouw niet open kunnen en ook is de luchtventilatie niet voldoende om veilig les te kunnen geven. Inmiddels zijn hier allerlei oplossingen voor bedacht, zo staan de lokale deuren open en staan overal ventilatoren. De school laat weten inmiddels werkzaamheden te hebben verricht aan het ventilatiesysteem. Om zo de situatie nog veiliger moeten maken. Het H.W.C. schrijft in een recente E-mail aan alle ouders en verzorgers: “We hebben het idee dat de situatie voor ons beheersbaar is, natuurlijk zijn er zorgen, en natuurlijk zijn er iedere dag aandachtspunten, maar in algemene zin blijft de boventoon voeren dat het feit dat leerlingen en docenten op school zijn, van onschatbare waarde voor het onderwijs is. 

Luizen protocol
Toch zijn veel ouders bezorgd. Een van deze ouders is Desy Berndsen. De jongste zoon van Desy zit in VWO 5 en om de haverklap krijgt ze e-mails over dat er een nieuwe besmetting is of een nieuw persoon die zich laat testen. De enige informatie die de school vrij geeft is de jaarlaag en wanneer de klachten van de desbetreffende leerling begonnen, verder geen klas of naam. Volgens mevrouw Berndsen zorgt de school er zo voor dat het overkomt alsof het iets is om je voor te schamen; “dit is het protocol voor luizen, niet een dodelijk virus.” 

Wie zijn verantwoordelijk?
Philip Storm is de zoon van Desy. Hij vertelt hoe een van zijn beste vrienden corona bleek te hebben, maar hij het pas heel laat durfde te vertellen. “Hij wilde niet dat we boos zouden worden omdat we zaterdag allemaal nog hadden afgesproken met hem” vertelt Philip. Hij had wel gemerkt dat de jongen niet op school was, en ook was er een mail gestuurd vanuit de school dat er iemand in zijn jaarlaag ziek was. Maar wie het was wilde de school niet zeggen. Pas na acht dagen vertelde de jongen aan zijn vrienden dat hij degene was die ziek was en dat hij dus niet uit voorzorg thuis zat, maar omdat het moest. “Ik had heel anders gehandeld als ik dit eerder wist, de hele vriendengroep wel. Ik heb ook mijn moeder geknuffeld, die zit bij de risicogroep. Gelukkig hebben we nergens last van maar het had ook heel anders kunnen lopen.” Philip en zijn moeder zijn geschrokken van de verantwoordelijkheid die de school bij de leerling legt, het is dus in de praktijk bewezen dat de leerlingen hier niet mee om weten te gaan. de gezondheid van de leerlingen staan op het spel. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *