Poppens en Raat zetten zich in voor Schouwburg Amstelveen

Poppens en Raat zetten zich in voor Schouwburg Amstelveen

De gemeente Amsterdam meldde woensdag 30 september dat de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelveen tien culturele instellingen een ontheffing geeft op de maximale groepsgrootte. De Schouwburg van Amstelveen kwam niet in dit rijtje voor. Wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) was het hier niet mee eens. Na overleg met de burgemeester van Amsterdam, krijgt nu ook Schouwburg Amstelveen toestemming om af te wijken van de maximale groepsgrootte. 

Britt Janssen, Amstelveen. 12 oktober 2020

Bestuur veiligheidsregio
Alle corona-gerelateerde beslissingen worden genomen door het bestuur van de Veiligheidsregio. In dit bestuur zitten zes burgemeesters van de Amsterdam-Amstelland gemeenten. Deze gemeenten zijn Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Deze zes hebben ervoor gezorgd dat tien culturele instellingen in Amsterdam toestemming hebben gekregen om meer dan dertig bezoekers te ontvangen. Deze instellingen mogen nu maximaal 250 mensen per programma ontvangen, waarbij ze zich natuurlijk moeten houden aan de RIVM-richtlijnen.

Tjapko Poppens
Herbert Raat en burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, waren verbaasd over het feit dat Schouwburg Amstelveen niet in dit rijtje voorkwam. Poppens maakte deel uit van het veiligheidsbestuur en Herbert Raat laat in een tweet weten dat Poppens zich tijdens de vergadering goed heeft ingezet voor de ontheffing van Schouwburg Amstelveen. Hij zegt: “Schouwburg Amstelveen krijgt alsnog ontheffing op de maximale groepsgrootte, mede dankzij de inzet van Tjapko Poppens”. De Schouwburg mag nu 250 bezoekers ontvangen, in plaats van dertig.

Blijheid bij de Schouwburg
De medewerkers van de Schouwburg Amstelveen reageren, zoals verwacht, enthousiast op de ontheffing. Op hun facebookpagina zeggen ze het volgende: “Wij gaan in ieder geval heel blij het weekend in.” Ook laten ze weten dat ze zich aan de RIVM-richtlijnen houden en dat het dus nog steeds veilig is om hun voorstellingen te bezoeken. Schouwburg Amstelveen blijft voorlopig dus open en dit is deels te danken aan wethouder Herbert Raat en burgemeester Tjapko Poppens.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *