Column: Coronamaatregelen in Weesp

Column: Coronamaatregelen in Weesp

In Nederland stijgen de coronabesmettingen weer. Dit is gevaarlijk voor de ouderen en zwakkeren. Wat dan belangrijk is, is dat we ons dan goed aan de maatregelen houden. In Weesp zijn de besmettingsaantallen nog hoog, maar er is wel een daling. Nu is het belangrijk dat de coronagevallen in Weesp niet weer gaan stijgen, maar hoe gaan we dat doen?

YANNICK BERGSMA, WEESP. 12 OKTOBER 2020

Coronamaatregelen niet gehandhaafd

Nog steeds is het de bedoeling dat we afstand houden, maar je ziet het niet zoveel. Zelf sport ik bij One Fitness en merk ik ook dat daar de maatregelen niet helemaal gehandhaafd worden. De bedoeling is dat de gewichten en de apparaten worden schoongemaakt, nadat je ze gebruikt hebt. Toch merk ik dat de helft van de sporters daar niet mee bezig is.

Egoïstisch

Het lijkt wel alsof we allemaal heel egoïstisch zijn. Alsof we allemaal denken dat het coronavirus ons niks doet. Natuurlijk kan het dat je denkt dat je het zelf niet krijgt, maar je leeft niet alleen. Er zijn genoeg andere mensen die zich er wel zorgen om maken. Waarom denken we niet aan die mensen? Zelf hoor ik ook regelmatig vrienden van me zeggen dat ze geen afstand houden, omdat ze er toch niet bang voor zijn. Dat vind ik onbegrijpelijk. Dan denk ik bij mezelf: jullie hebben toch ook familieleden die zwak of ouder zijn?

Handhaving

Zelf moet ik eerlijk zeggen dat ik geen fan was van de handhaving aan het begin van de eerste golf. Ik vond het wel irritant dat er telkens een handhaver kwam als je te dichtbij iemand in de buurt stond. Nu merk ik dat het eigenlijk wel verstandig was dat die handhavers werden ingezet. Nu zijn er regelmatig mensen op straat, die er wat van zeggen als er geen afstand wordt gehouden, maar daar luistert bijna niemand naar. Toen de handhavers nog op straat liepen, hielden mensen toch een beetje afstand, want ze waren bang voor die boetes. Misschien is het toch maar beter als we teruggaan naar die periode.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *