De Eendracht gesloten door coronamaatregelen

De Eendracht gesloten door coronamaatregelen

Afgelopen woensdag zijn de nieuwe maatregelen in verband met het coronavirus van start gegaan. Opnieuw kwam er een harde klap voor de horeca, want café’s en restaurants moeten namelijk weer sluiten voor een maand. Zo ook De Eendracht, een restaurant dichtbij het stadhuis, moest de deuren sluiten: “Dit kwam toch wel onverwachts”, vertelt Lotte, medewerker bij De Eendracht.

Yannick Bergsma, Weesp. 16 oktober 2020

Onverwachte maatregelen
Dat er strengere maatregelen zouden komen was al wel duidelijk. De coronabesmettingen zijn namelijk weer hard aan het stijgen. Wat de precieze maatregelen zouden zijn was afwachten. De bekendmaking van de strengere maatregelen afgelopen dinsdag kwamen toch best onverwachts “Op een gegeven moment wist iedereen dat er strenger maatregelen zouden komen, maar dat we zouden moeten sluiten was toch een onaangename verrassing”.

Opnieuw bezorgen
Wat dus niet werd verwacht gebeurde wel, restaurants en cafe’s moesten dicht, maar de Eendracht had zeker een plan achter de hand. De Eendracht heeft tijdens de vorige lockdown geleerd hoe ze in dat soort situaties moeten handelen “Net zoals bij de vorige lockdown hadden we weer bedacht dat we zouden bezorgen en laten afhalen. De vorige keer verliep het best wel succesvol, want er waren veel bestellingen”

Resultaten en bediening
De maatregelen die bekend werden gemaakt op dinsdag ging woensdagavond van kracht. Dat betekend dat De Eendracht nog niet echt weet of het ook dit keer weer een succes gaat worden om te bezorgen en laten afhalen, “We staan pas aan het begin van de halve lockdown dus we weten niet of deze aanpassingen succesvol zullen zijn. Ook kunnen we nu niet al bepalen of er een groot verschil in inkomsten is ter vergelijking met voor de maatregelen”. Wat in ieder geval wel helpt is dat er nu extra veel bezorgers zijn: “De mensen die normaal in bediening werken zitten nu in de bezorging.”Medewerkers die normaal de bediening doen moeten wel wennen en vinden het echt jammer”.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *