Inwoners Amstelveen over coronamaatregelen Sint-Maarten

Inwoners Amstelveen over coronamaatregelen Sint-Maarten

De gemeente Amstelveen kwam op 6 november met het dringende advies om Sint-Maarten dit jaar over te slaan. Op de avond van 11 november gaan veel kinderen langs de deuren om snoep op te halen. De gemeente Amstelveen en de veiligheidsregio adviseren om dit jaar gewoon binnen te blijven. Toch blijkt dat veel Amstelveners het hier niet mee eens zijn en toch hun deuren openen voor kinderen die langs komen.

Xena Gijzen, Amstelveen. 11 november 2020

Uitspraak gemeente Amstelveen
In het persbericht van 6 november vermeldde de Gemeente Amstelveen dat er verschillende alternatieve opties zijn voor Sint-Maarten. Dit zijn veilige opties die een huishouden kan gaan doen, zoals samen knutselen. De gemeente Amstelveen vermeld dat ze Sint-Maarten niet kunnen verbieden, maar ze raden ten strengste aan om niet te gaan lopen. Het aantal besmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland neemt nog steeds toe. Als iedereen zich aan de corona-maatregelen houdt kan het virus sneller onder controle worden gehouden.

De meningen van inwoners
Er komen verschillende reacties van Amstelveners langs. Veel inwoners zijn het er mee eens dat als ze hun deuren openen voor zingende kinderen, dit een te hoog risico met zich meebrengt. Veel gezinnen gaan zelf ook niet lopen met hun kinderen, om het risico te verlagen. Toch blijft dit voor veel mensen een lastige situatie. “Als er kinderen voor de deur staan, durf ik ze bijna geen nee te zeggen. Ik hoop gewoon dat er niemand langs komt”, aldus Mirjam Barens. Andere inwoners zijn toch van mening dat een kinderfeestdag niet aangepast hoeft te worden en gaan gewoon en openen gewoon hun deuren voor mensen die langs komen. Zo zegt Susanne Erkemeijer dat ze de coronamaatregelen te overdreven vindt voor deze feestdag. “Als er mensen voor mijn deur komen, doe ik gewoon open”.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *