Jongeren hebben meespraak over mogelijke locatie windmolens in Amsterdam Noord

Jongeren hebben meespraak over mogelijke locatie windmolens in Amsterdam Noord

Woensdag 11 november werd om 16:00u een online debat gestart voor jongeren over windmolens in Amsterdam, waarin zij samen met gemeente Amsterdam konden brainstormen over mogelijke locaties om deze windmolens te plaatsen. Verschillende plekken in Amsterdam Noord zijn ook een optie voor de toekomstige windmolens.

 Bobbie Kleijn, Amsterdam-Noord. Vrijdag 13 november 2020

Mogelijke locaties
Gemeente Amsterdam wil graag 17 windmolens plaatsen in de volgende mogelijke gebieden: Havengebied, Amstelscheg Zuid, ten noorden ring A10, Zeeburgereiland/IJburg/Science Park, Gaasperplas en Driemond, Amstel III en omgeving en Noorder IJplas & haven Noord. Jongeren mochten samen met de gemeente brainstormen over geschikte locaties.

Verschillende ideeën
Er wordt met verschillende dingen rekening gehouden als het gaat om de plaatsing van de molens.  Zo vraagt Rob Smiers eerst aan de jongeren of ze de windmolens in een natuurgebied zouden willen plaatsen. “Dit zorgt ervoor dat bewoners er geen last van hebben. Het enige wat wel zou kunnen gebeuren, is dat er bepaalde vogelsoorten tegen de wieken van de windmolens aan vliegen.” Aldus Rob. Marnix, een van de jongeren, laat gelijk weten: “Als we dan toch iets goed doen voor het klimaat laten we de windmolens dan niet in een natuurgebied plaatsen.”  Tess Osterhold is het met Marnix eens. “Misschien is het handiger om het langs drukke wegen te plaatsen zoals de A10. Dan breng je geen geluidsoverlast voor bewoners en staat het ook niet in een natuurgebied.” Aldus Tess. 

Gemeente Amsterdam
In de zoom meeting wordt er geluisterd naar de ideeën van jongeren die zij hebben over dit project. “Deze jongeren zijn de toekomst, de veranderingen die wij hier maken daar moeten zij mee verder gaan, we kunnen ze daarom niet vroeg genoeg mee laten denken in dit proces.” Aldus Michiel Raats, facilitator. Met de ideeën die nu besproken zijn gaat de gemeente verder in overleg over hoe de toekomst van de windmolens eruit komt te zien. Dit betekent niet dat ze er morgen ook daadwerkelijk komen te staan. Met zonnepanelen en windmolens is het mogelijk meer duurzame energie op te wekken. Over 10 jaar is het mogelijk om 4 van de 5 huizen in de stad duurzame energie te leveren.  

Meer meetings
Amsterdam wil meer meetings met  jongeren organiseren om zo te werken aan een duurzame stad. Je kan je voor meer informatie hiervoor opgeven via de site van Gemeente Amsterdam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *