Tijdelijk boeken afhalen bij bibliotheek Amstelland

Tijdelijk boeken afhalen bij bibliotheek Amstelland

Voor de boekfanaten onder ons is een lastige tijd aangebroken; de bibliotheken zijn
gesloten. De nieuwe maatregelen van 3 november zorgde dus ook voor de tijdelijke
sluiting van Bibliotheek Amstelland op het stadshart in Amstelveen. Gelukkig voor de
boekfanaten biedt Amstelland een afhaalservice voor het afhalen van boeken in deze
tijdelijke sluiting van de bibliotheek.

Gini van Vugt, Amstelveen. 18 november

Reservering
Op de site van bibliotheek Amstelland kun je inloggen met je gegevens (debibliotheekamstelland.nl). Hierbij heb je keuze uit de gehele catalogus van de bibliotheek. Een brede selectie aan boeken, E-books, luisterboeken en digitale bronnen. Waarbij er ook nog onderscheid wordt gemaakt in genres en leeftijdscategorieën. Dus voor ieder wel wat. Als je dus opzoek bent naar een specifiek boek kun je die opzoeken in de catalogus, dan staat er bij het boek aangegeven of hij op de locatie Amstelland beschikbaar is. Als dat het geval is dan kun je het boek reserveren. Dan krijg je vervolgens een email van de bibliotheek dat het boek voor je klaar staat en op welke dagen en tijden je het boek kunt komen ophalen op locatie.

Bibliotheek Amstelland
De gereserveerde boeken kunnen op dinsdag en donderdag tussen één en vijf worden opgehaald op de locatie zelf. Via de hoofdingang kan je naar binnen in het gebouw. Het valt meteen op dat er overal linten hangen waar je niet mag lopen. De boekwinkel van de bibliotheek is nog wel open, en hier en daar lopen wat mensen rond om een boek te kopen. De afhaalservice is op verdieping één, waar je alleen maar kan komen met de lift. Een medewerker van de bieb begeleidt de mensen die naar de eerste verdieping willen. Er mag maar één persoon tegelijkertijd in de lift naar boven.

De afhaalservice
Op de eerste verdieping aangekomen valt meteen weer op dat het volhangt met rood witte linten. Het is even zoeken waar de afhaalservice nou precies is als je de lift uit komt. Gelukkig is het personeel erg behulpzaam. “De afhaalservice is meteen twee keer rechts als je de lift uitkomt en om de boeken te vinden die je hebt gereserveerd moet je bij de eerste drie letters van je achternaam zoeken.” Twee keer rechts dus en dan kom je een enorme kast waar heel groot reservering op staat tegen. De kast staat helemaal vol met allemaal boeken met reserveringsbriefjes erin. Ook is op de grond duidelijk aangegeven waar je mag staan en hoe je anderhalve meter afstand behoudt van andere mensen die hun gereserveerde boek op te halen. Het valt op dat er nog best aardig wat mensen gebruik hebben gemaakt van de afhaalservice gezien het aantal boeken wat klaar staat. “Ik vind deze afhaalservice erg prettig en vooral gemakkelijk. Je hoeft alleen maar online te reserveren en je kunt de reservatie binnen de kortste keren ophalen. Ik weet dat bijna iedereen van mijn leeftijd zijn of haar boeken online leest, en dat ik de bibliotheek eigenlijk niet nodig heb maar toch mijn voorkeur ligt toch echt bij boeken van papier”, vertelt Sabine (52). Als het is gelukt de gereserveerde onderdelen te vinden kun je weer door de begeleiding van een werknemer met de lift naar beneden, en kun je met je nieuwe leesmateriaal door de hoofdingang weer naar huis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *