Illegaal feest bij tuinpark Wijkergouw

Illegaal feest bij tuinpark Wijkergouw

Op de avond van 7 november heeft bij het tuinpark Wijkergouw een illegaal feest plaatsgevonden. Rond vier uur ‘s nachts werd er een einde aan gemaakt door de politie, het is onduidelijk wie de politie heeft gebeld. Er waren ongeveer dertig jongeren aanwezig waarvan tien een bekeuring gekregen heeft.

Esther Delvaux, Amsterdam Noord. 17 november 2020

Illegaal feest
Het feest werd bij het tuinpark gegeven, niet in het tuinpark. Het feest vond plaats onder het viaduct bij de straat Wijkergouw, dat dicht bij het tuinpark ligt. Volgens de coronamaatregelen mag je maximaal met twee mensen over straat en maar twee mensen ontvangen in je huis. Een feest met dertig mensen is dus streng verboden. Inwoners van Noord zijn het niet eens met het feest. In de Facebookgroep van Amsterdam-Noord zijn er reacties als: “stelletje mafkezen” en “hersenloze wezens”. Bewoners van een huis dat aan de straat Wijkergouw ligt, hebben geen overlast gehad van het feest: “Ik heb niks gehoord en nul overlast gehad”, aldus Sonia, bewoner van de straat Wijkergouw.

Tuinpark
In verschillende media artikelen staat dat het feest ín het tuinpark werd gegeven, maar dat is niet zo. “Het feest werd niet bij ons op het tuinpark gegeven, we hebben nergens sporen gevonden van een feestje. Er sliepen ook wat mensen op de tuin en die hebben bevestigd dat het niet op het tuinpark zelf plaatsvond.”, aldus Andrea van Pol, een van de eigenaren van het tuinpark Wijkergouw. De eigenaren van het tuinpark hebben wel sporen gevonden op de parkeerplaats van het park en dan vooral veel onder het viaduct. Dat waren sporen als: lachgasballonnetjes, wc-rollen, bekers, etc. Wie uiteindelijk de politie gebeld heeft, is onduidelijk. “Niemand die bij ons toen op de tuin sliep heeft de politie gebeld, wel hadden een paar wat gehoord om half vier, die hoorden bijvoorbeeld geschreeuw of muziek. Wij hebben een noodgroep app. Daar kreeg ik wat appjes in over de overlast, maar ik had al snel door dat het niet op ons tuinpark was”, aldus van Pol.

Boetes
Uiteindelijk hebben 10 van de 30 aanwezige jongeren een boete gekregen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *