Kinderen zamelen cadeaus in voor kinderen in achterstandsgebieden

Kinderen zamelen cadeaus in voor kinderen in achterstandsgebieden

De stichting 41Club Almere 155 zamelt cadeaus in voor de decembermaand aan achtergelegen gebieden in Oost-Europa. De stichting heeft het project ‘’Kinderen helpen Kinderen’’ opgezet, omdat kinderen in de achterstandsgebieden het veel minder hebben en bijna helemaal niks krijgen. In dit project hebben scholen en particulieren deelgenomen. 16 november zijn de cadeaus opgehaald en 18 november zullen deze richting Duitsland vervoerd worden.

Linda Basalyouss, Almere. 18 November 2020

Het project

Dit is het tweede jaar dat de stichting 41Club Almere 155 cadeaus inzamelt voor de achterstandsgebieden: Moldavië, Roemenië, Oekraïne en Bulgarije.  De stichting heeft het project ‘’kinderen helpen kinderen’’ opgezet en helpen daarmee een Duits project. Kinderen willen kinderen helpen door cadeaus in te pakken in schoenendozen. Tegelijkertijd willen ze ook dat kinderen in Nederland bewust zijn om het feit dat wij het goed hebben aan bijvoorbeeld cadeaus, en de indruk geven hoe dankbaar kinderen zijn in achterstandsgebieden om de cadeaus in ontvangst te nemen.  Zo doen de scholen, Buitenburcht, de Montessorischolen in Faunabuurt en Muziekwijk en De Ontdekking in Noorderplassen mee aan deze actie. Met dit project willen ze andere delen in Nederland motiveren om mee te doen, zodat kinderen die het minder hebben ook wat leuks krijgen in de decembermaand. Vooral door de coronacrisis zijn de kinderen dit jaar extra geraakt. Veel scholen en instellingen zijn ook dicht daarnaast is het bieden van zorg erg beperkt.

De cadeaus

Vorig jaar werden er ongeveer 5000 cadeaus ingezameld. Deze werden persoonlijk overgedragen door vrijwilligers, maar door deze coronatijd was het besmettingsgevaar te groot waardoor het dit jaar anders gaat. De vrachtwagens gaan richting het verzamelpunt, Duitsland, waar de cadeaus worden gesorteerd op leeftijdscategorie. Begin december worden de cadeaus via Duitsland vervoerd naar de doellanden. vervolgens worden de cadeaus uitgedeeld door lokale hulporganisaties.

De cadeaus zijn verpakt in schoenendozen, voor de eenheid in grootte, zodat kinderen evenveel krijgen. Ze worden aangevuld met zaken waar daar ter plekke groot gebrek aan is zoals: shampoo, tandpasta en tandborstel, een zeepje, muts, sjaal en sweater. Daarnaast ook speelgoed die kinderen in Nederland niet meer gebruiken en nog goed in staat zijn. Kleurpotloden, kleurboeken, schriften en autootjes worden er ook ingezet.

Goed doel

Omdat volwassenen naar het westen trekken voor werk worden kinderen alleen achter gelaten. Ze worden opgevangen in volle weeshuizen, opgevoed door oma’s en opa’s of door oudere broers en zussen. ‘’Onze kinderen leven hier in gelukkige omstandigheden. Over het algemeen hebben wij goed aan cadeaus tijdens Sinterklaas en Kerst, maar daar zijn kinderen die bijna nooit iets krijgen. Er is daar namelijk een enorme armoede, onder andere in Oekraïne en Moldavië’’, aldus Xander Terpstra van 41Club Almere 155. Kinderen in de achterstandsgebieden zijn erg blij om de cadeaus in ontvangst te nemen en dit gaf de stichting motivatie om het dit jaar weer te doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *