Rij voor de deur bij kringloop De Boemerang in Amstelveen

Rij voor de deur bij kringloop De Boemerang in Amstelveen

Kringloop De Boemerang is de grootste kringloop in Amstelveen. Met twee dependances bij elkaar om de hoek. Met bij beiden een rij voor de deur lopen de zaken goed. Dit heeft alles te maken met corona en de opruimkoorts die bij velen door het lange thuis zitten erin is gekropen. De medewerkers van de kringloop merken dit maar al te goed.

Kiki Storm, Amstelveen. 18 oktober 2020

Veilig winkelen
Na even buiten in de rij te wachten word je in de winkel begroet door een bord waarop de richtlijnen en regels staan aangegeven, iedereen houdt zich hier netjes aan. De medewerkers zijn vriendelijk en helpen de klanten op een gepaste afstand. Er zijn geen looproutes of richtingen aangegeven maar de paden van kringloop De Boemerang zijn breed genoeg. Eenmaal binnen wordt duidelijk dat de rij buiten niet betekent dat het enorm druk is binnen, het is enkel het resultaat van een beperkt aantal mandjes om zo drukte binnen tegen te gaan. Dus even in de rij staan is het zeker waard, want eenmaal binnen kun je helemaal coronaproof opzoek naar de mooiste tweedehands kleding.

“Drie straten dik tot om de hoek”
De eerste maand na de lockdown waren er weinig tot geen klanten te vinden in de winkel, volgens medewerker Jorren kwam dit omdat veel mensen er vanuit gingen dat ze dicht waren of bijvoorbeeld het spannend vonden. Maar inmiddels is het druk in de kringloop. Jorren vertelt dat de rijen buiten niets vergeleken zijn met een paar maanden geleden. “Drie straten dik tot om de hoek stonden ze”. Het weigeren van spullen doen ze echter nooit, alleen als ze echt stuk of vies zijn nemen ze wel eens iets niet aan. De vele spullen die worden gebracht komen soms van best heel ver vertelt hij verder, “veel andere kringlopen zijn dicht of nemen geen spullen meer aan, wij zijn daar redelijk uniek in en ook goed bereikbaar”.

Naar de kringloop is hip
Jorren wijdt het recente succes ook aan de vele jongeren die hij in de winkel ziet. “We hebben natuurlijk ook snuffelstage plekken en dan merk ik wel dat op gegeven moment de vriendjes en vriendinnetjes ook wel even komen buurten” een collega van Jorrit vertelt dat ze heeft gemerkt dat het ook wel heel hip is om tweedehands kleding te kopen. “In kringloopwinkels vind je vaak kledingstukken die je niet gouw bij andere nieuwe kledingwinkels vindt, het is een bepaald soort stijl die je alleen bij een tweedehands winkel kunt vinden.  Ook zijn jongeren vaak wat meer bezig met hun ecologische voetafdruk, door dingen te kopen bij een kringloop hou je die voetafdruk klein.”. Bijvoorbeeld op het sociale media platform TikTok zijn een hoop trends opgedoken de afgelopen paar maanden waarin jongeren laten zien wat ze allemaal hebben gevonden in een kringloop en roepen ze andere op om dit ook te doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *