Coronavirus nieuws in Almere en Lelystad

Coronavirus nieuws in Almere en Lelystad

De persconferentie van dinsdag 17 november 2020 bracht niet veel veranderingen. Minister premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge brachten de boodschap om vooral door te gaan op de manier waarop we de afgelopen twee weken hebben geleefd.

Pascha Spangler, Almere. 18 November 2020

Maatregelen versoepelen

De ministers gaven aan dat de cijfers van de positieve besmettingen dalen, maar dat het nog niet genoeg is om zekerheid te geven over bepaalde factoren zoals, de kerstdagen en de horeca. Wel worden de maatregelen van twee weken geleden weer stopgezet. Wat betekent dat de musea, bioscopen, theaters, sexclubs, casino’s, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken weer open gaan vanaf donderdag 19 november 2020. Ook is het weer toegestaan om nu vier mensen per dag thuis te ontvangen in plaats van twee.

Almere en Lelystad

In Almere en Lelystad zijn het aantal COVID patiënten ook gedaald. In de twee weken van 21 oktober 2020 tot en met 3 november 2020 zijn er in totaal 1.939 mensen besmet geraakt. Van 4 november 2020 tot en met 17 november 2020 zijn er 1.154 patiënten gemeld bij het RIVM. Hoewel het aantal daalt is nog niks zeker over de openstaande maatregelen en de feestdagen. Over de regeling per regio die in de vorige persconferentie werd genoemd is niks over verteld.  De ministers en de premier verzoeken iedereen nogmaals zo veel mogelijk nog steeds thuis te blijven zodat we de feestdagen met familie kunnen vieren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *