Bloei in de markt voor interieurarchitecten

Bloei in de markt voor interieurarchitecten

Sinds de intelligente lockdown die in maart van start is gegaan, spendeert iedereen veel meer tijd in huis dan voorheen. Zo vallen ook kleinere details op, waar bewoners eerder niet bewust van waren. Mensen zijn de afgelopen maanden massaal hun huis aan het veranderen, al is dit alleen het interieur, of een verbouwing, de verandering is er. Feza van der Weele, interieurarchitect, heeft hier veel mee te maken.

LARA VAN DER WEELE, AMSTELVEEN. 20 november 2020 

Toename werk
LaTr Interior is het bedrijf van Feza, die zij als interieurarchitect heeft opgericht. Haar kantoor staat in Diemen, maar haar klanten zitten door heel het land. Feza werkt vooral veel met in Amstelveen wonende expats. Het valt haar op dat zij tijdens coronatijden, rekening moet houden met mensen die een kantoor in hun huis willen, iets wat ze voor de intelligente lockdown niet veel zag. “Ik denk dat ik sinds april zo’n 40% meer opdrachten heb dan voorheen.” Als interieurarchitect werkt Feza samen met bouwvakkers. “Het is lastiger geworden om bouwvakkers te vinden die met jou kunnen werken. Iedereen werkt nu aan zijn huis, dus ook bouwvakkers hebben het extreem druk.”, voegt Feza er aan toe.

Meer tijd
“Ik merk zeker dat mensen meer bezig zijn met hun huis. Overal om mij heen veranderen mensen dingen aan hun huis’’, vertelt de Amstelveense Soli Goossens. Zelf heeft zij niets veranderd aan haar huis, maar om zich heen hoort Soli dat mensen dit wel doen. ‘’Doordat iedereen nu thuis zit worden ook veel kapotte spullen die eerder stuk waren gerepareerd. Hier is nu gewoon meer tijd voor’’, voegt zij er aan toe. 

Verhuizen
Feza’s kantoor is een kleine studio naast haar huis. Vroeger was haar kantoor een garage, die nu is omgebouwd tot een compacte ruimte die dient als haar kantoor. Het is niet al te groot, maar dat is volgens haar ook niet nodig. Begin december verhuisde zij voor drie maanden naar een kantoor in de Spuistraat in Amsterdam. “Tijdens deze coronacrisis heb ik veel klanten gekregen, wat natuurlijk zorgt voor meer werk.” Feza heeft sinds kort twee werknemers aangenomen, met wie zij twee keer in de week op kantoor samenwerkt. “Meer mensen op het kantoor vraagt ook om een ruimer kantoor, daarom gaan wij nu voor drie maanden verhuizen naar het centrum van Amsterdam.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *