Minder schorsingen op scholen in Almere

Minder schorsingen op scholen in Almere

Onlangs maakte RTL-Nieuws op hun website cijfers bekend waarin te vinden was hoe vaak scholen hun leerlingen schorsten in de periode van 2017 tot en met 2019. Maar volgens diezelfde cijfers kan worden uitgemaakt dat, deze stijging van schorsingen in Almere niet relevant is. 

Teun de Kruif, Almere. 21 november 2020 

Schorsingen op het Arte College 

Aan de cijfers is duidelijk te zien dat er minder schorsingen zijn op de Almeerse scholen. Er zijn in het jaar 2019-2020 zo’n 33% minder schorsingen geweest dan in het jaar 2018-2019. Ook op het Arte College in Almere Poort is het aantal schorsingen fors gedaald. “Volgens mij zijn er maar 4 schorsingen geweest dit jaar. Terwijl er vorige jaren ongeveer 6 schorsingen per jaar waren. Geen van de schorsingen dit jaar hadden te maken met ernstige gevallen, zoals wapenbezit”, zegt lerares op het Arte College, Nicole Corsen.  

 Corona 

Het dalen van de aantal schorsingen op Almeerse scholen in het jaar 2019-2020 vergeleken met het jaar 2018-2019 kan voornamelijk door corona komen, zegt Jasper Bosman, oud-leerling van het Aeres VMBO. “Rond begin 2020 kwam corona en toen ging niemand meer naar school. Als er niemand op school is, kan je je leerlingen lastig schorsen”, aldus Bosman. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *