Interview: ”Alles kan gedaan worden met een koekenpan en een oven”

Interview: ”Alles kan gedaan worden met een koekenpan en een oven”

De molen ‘de Dikkert’ is gebouwd in 1672 en gaat al een tijd mee als restaurant. Door de coronacrisis zijn veel horecagelegenheden gesloten, maar restaurant ‘de Jonge Dikkert’ heeft een menu opgesteld die u kunt bestellen en thuis kunt eten. Naast het gebruikelijke menu heeft het restaurant nu ook een kerstmenu aangekondigd. De chef van het restaurant, Marcel Bonda, geeft een korte omschrijving van het menu en het kerstdiner in deze coronatijd.

Xena Gijzen, Amstelveen. 6 december 2020

Het kerstmenu
”Het hele team baalt dat we niet kerst kunnen vieren als voorgaande jaren, maar we wilden mensen niet het gemis geven van een goed kerstdiner. Ik heb geprobeerd om het chique kerstdiner, dat je normaal gesproken alleen in een restaurant krijgt, nu ook thuis te kunnen krijgen. We proberen mensen niks tekort te doen, naast de vijf gangen die we aanbieden, zijn er ook aperitiefjes en friandises voor bij de koffie. Bij het standaard menu kunnen mensen ook verschillende smaakmakers en speciaal geselecteerde wijnen erbij bestellen die zijn uitgekozen door onze sommeliers.”

Gemakkelijk bereiden
”Als het restaurant open zou zijn had ik prachtige borden kunnen klaarmaken die alleen nog maar geserveerd moesten worden. We zijn geen pizza restaurant, onze gerechten zijn niet kant en klaar te bezorgen. Ik heb het menu zo samengesteld dat de mensen thuis het eten met een handomdraai kunnen bereiden, zonder zelf echt in de pannen te moeten roeren. Niet iedereen is een held in de keuken, maar nu kunnen ze nog steeds een prachtig kerstdiner krijgen. Bijna alles kan gedaan worden met een koekenpan en een oven. Om het nog makkelijker te maken hebben we ook korte instructiefilmpjes gemaakt, waardoor de gerechten gepresenteerd kunnen worden als een echte chef.”

Kerstgedachte
”Kerst geeft altijd een mooie sfeer en ik wil dat het dit jaar niet anders is. In voorgaande jaren was het restaurant zo gezellig tijdens de feestdagen, het geeft een echte sfeer. Mijn hoop was dit jaar weer die sfeer te zien in het restaurant, maar helaas is dat niet mogelijk. Ik hoop door dit menu aan te bieden dat mensen die normaal gesproken uit eten gaan toch de kerstsfeer kunnen beleven.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *