The Forces Sweethearts zorgen voor een vrolijke kerstvoorstelling Elsrijk 

The Forces Sweethearts zorgen voor een vrolijke kerstvoorstelling Elsrijk 

Op dertien december vond er een kerstvoorstelling plaats in het buurthuis van Elsrijk. The Forces Sweethearts vrolijkte samen met hun pianist, de zaal op met bekende kerstnummers voor jong en oud. Iedereen hield zich keurig aan de RIVM-regels en er werd gezorgd voor wat te drinken tijdens de voorstelling.

BRITT JANSSEN, AMSTELVEEN.14 DECEMBER 2020.

Glühwein
Bij binnenkomst krijgen alle mensen een bekertje glühwein of chocomel met slagroom voor de kinderen. Het is een kleine zaal, maar ook hier zijn de banken ontzettend leeg door het maximale aantal van dertig aanwezigen. Het publiek van deze voorstelling is erg gevarieerd; er zitten veel ouderen in hun eentje, maar ook veel stelletjes of zelfs hele gezinnen. Er zitten hartvormige stickers op de banken geplakt om aan te geven waar de mensen moeten zitten voor de anderhalve meter afstand. De kerk is versierd met meerdere kerstbomen, sterren en kerstballen.

Vertrouwen houden
De organisator van de kerstvoorstelling begint het optreden met een motiverende speech. “We moeten vertrouwen hebben in de vooruitgang”, aldus de organisator. Hij vertelt dat ze binnen Huis Elsrijk veel last hebben gehad van het coronavirus. Een van de andere organisatoren kon niet aanwezig zijn, omdat ze positief is getest. Ook de originele pianist is niet bij de voorstelling, omdat hij in quarantaine zit.

The Forces Sweethearts
Na de speech, begonnen The Forces Sweethearts met het zingen van bekende kerstliedjes, zoals ‘Oh denneboom’, Jingle Bells’ en ‘Winter Wonderland’. Naast het zingen, vertellen ze veel achtergrondverhalen. Ze hebben het erover dat ‘Jingle Bells’ origineel geen kerstnummer is en dat ‘Silent Night’ het meest opgenomen kerstnummer ooit is. Tussendoor vertelt een van de bewoners van Elsrijk, Anja, een kerstverhaal. Ze vraagt de aanwezigen om hun ogen dicht te doen terwijl ze vertelt, wat iedereen vervolgens ook doet. Na het verhaal gaan The Forces Sweethearts door met zingen en dansen. Na een uur, precies volgens het programma, zit de voorstelling er weer op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *