Restaurant de Kruidenier gaat voortvarend van start 

Restaurant de Kruidenier gaat voortvarend van start 

Drie weken geleden opende Nesty Honing zijn restaurant De Kruidenier aan de Achteromdwarsstraat in Weesp. Door de maatregelen rondom het coronavirus is het restaurant, wat gespecialiseerd is in de Mediterrane keuken, alleen geopend voor het afhalen van gerechten, wat bijzonder is voor een gloednieuw restaurant.

Jesse Stempher, Weesp. 3 december 2020

Voorbereiding
Mijn vrouw en ik zochten op Funda naar een woning in Weesp. We wilde ruimer gaan wonen omdat we een jong gezinnetje hebben. Ik zag dat restaurant de Steeg te koop stond, het restaurant bevindt zich in het centrum van Weesp en op een mooie plek vlakbij het water. De reistijd naar het restaurant bedraagt slechts een kwartiertje met de scooter vanuit Diemen waar wij nu wonen. Daarom twijfelde wij geen moment om dit pand te kopen”, aldus Honing. Voor Honing volgde een maandenlange voorbereiding om het restaurant voor te bereiden op haar opening. Zo moest Honing onder meer het restaurant opnieuw inrichten, een menu samenstellen, de bevoorrading regelen en personeel aannemen.

Horecaverleden
Dat Honing een restaurant begonnen is, is niet zo gek. “Ik heb veel ervaring opgedaan in de horeca. Ik ben op mijn veertiende begonnen als afwasser in een restaurant. Ik heb daar ook leren koken en dat had mij geïnspireerd om een koksopleiding te gaan volgen. Toen ik daarmee klaar was heb ik een aantal jaar als chef-kok gewerkt. Mijn laatste baan in de horeca, voor de coronacrisis, was als gastheer bij Bar Boutique in Amsterdam. Door de uitbraak van het coronavirus werd mijn contract niet verlengd en zat ik afgelopen zomer zonder werk. Met wat gespaard geld  hebben mijn vrouw en ik het restaurant gekocht.” Daarmee kwam een droom uit voor Nesty: eigen baas worden van een horecaonderneming.

Klanten
Ook heeft Honing de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen, zodat er coronaproof gedineerd kan worden: De voorzorgsmaatregelen die we hebben genomen zijn onder andere het laten drukken van mondkapjes, bij binnenkomst kunnen gasten hun handen ontsmetten met desinfectiemiddel en ik noteer in een boek de gegevens van elke klant.” 

Wel heeft Nesty er bewust voor gekozen om geen plexiglas schermen tussen de tafeltjes in te plaatsen: Ik heb ervoor gekozen om geen schermen te plaatsen, omdat ik dat niet erg mooi vond staan in het restaurant. Daarnaast heb ik alle tafeltjes al op voldoende afstand van elkaar gezet en zo blijft de anderhalve meter gewaarborgd.” Inmiddels zijn er na de opening al veel Weespers langs restaurant de Kruidenier gegaan om wat gerechten af te halen. Tot verbazing van Honing zelf: “Ik kan niet klagen over mijn omzet in de eerste weken. Er zijn veel Weespers langs gekomen. Daarnaast vond ik het hartstikke leuk om in deze eerste weken met de Weespers in contact komen en ze te leren kennen.”

In Weesp wonen
Tot slot hoopt Honing in Weesp te komen wonen als de huizenprijzen in Weesp niet meer zo hoog zijn en hij met zijn horecazaak aardig wat geld verdiend heeft: “Als van de zomer alles weer open is, zit ik met mijn terras aan de Vecht op een gouden stek. Ik denk dat we als horecazaak dan een geweldige zomer tegemoet kunnen gaan.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *