Kerst vier je thuis met kerstbox De Beren

Kerst vier je thuis met kerstbox De Beren

Ruim driekwart van de horecaondernemers in Nederland leed in de eerste helft van 2020 verlies. Toch weerhoudt deze moeilijke tijd bepaalde restaurantketens er niet van om nieuwe vestigingen te openen. Zo besloot familie Leemans afgelopen september om als franchisers een De Beren restaurant te openen in Amsterdam-Noord. 

 Michelle Sijmonsbergen, Amsterdam-Noord. 16 december 2020

 Restaurant De Beren is al sinds 1984 een begrip in Rotterdam en begon daar ooit als eetcafé. Inmiddels zitten de vestigingen verspreid door heel het land en sinds september dit jaar is Amsterdam-Noord er ook een rijker. Het restaurant bevindt zich aan het Buikslotermeerplein. Horecaondernemer Simon Leemans had zijn restaurantdeuren nog geen maand geopend, toen Rutte op 14 oktober aankondigde dat alle horeca weer moesten sluiten. 

 
Lockdown 
Sinds de eerste landelijke lockdown komen de meeste gasten voor een koffie to go na een uitje bij de bioscoop, de glowgolf of de speelhal die in hetzelfde complex zitten. Maar nu vorige week ook deze ondernemingen hun deuren moesten sluiten zit ook dat er niet meer in. 

 

Kerstdinerbox 
In november is er een dinerbox gelanceerd, waarbij mensen zelf een restaurantervaring thuis kunnen creëren zonder daar uren voor in de keuken te hoeven staan. In december heeft het restaurant een speciale Kerstdinerbox samengesteld, met voor-, hoofd- en nagerecht die je zelf kunt samenstellen. Deze box is alleen te bestellen op 24, 25 en 26 december. Zo kunnen zij toch nog iets doen om hun omzet te vergaren. 

 

Toekomst
Toch ziet Simon de toekomst nog steeds rooskleurig in. De gemeente is bezig met de aanleg van een prachtig park voor het restaurant. ‘’Komende zomer hopen we dat iedereen op ons terras van het uitzicht op het park kan genieten met één van onze heerlijke gerechten.’’

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *