Supermarkten open tot middernacht

Supermarkten open tot middernacht

Eind november werd er bekend gemaakt dat de supermarkten in de aanlopende weken naar kerst open zullen blijven tot middernacht. Ook in Almere zullen de meeste supermarkten, ondanks de vernieuwde maatregelen, hun deuren tot middernacht open houden.

Pascha Spangler, Almere. 16 december 2020

De reden voor openblijven

De reden voor het openblijven van de supermarkten is zodat iedereen hen kerstinkopen gespreid kan doen. De supermarkten blijven langer open waardoor klanten die in een risicogroep vallen alsnog op een later tijdstip, dan normaal, boodschappen kunnen doen. De kerstperiode is altijd het drukste voor de supermarkten zoals Albert Heijn, winkels die normaal tot tien uur ’s avonds open zijn zullen nog langer open blijven.

Andere maatregelen Naast het langer openblijven biedt de Albert Heijn meerdere kerstbundels aan waarin alle ingrediënten voor een geslaagd kerstdiner al voorverpakt zijn. Ook heeft de Albert Heijn een speciale lijn met voorverpakte gerechten genaamd ‘Culii’ ontwikkeld. Het gaat daarbij om voor- hoofd en nagerechten voor twee personen die in één verpakking zitten, je hoeft dus niks meer toe te voegen. Culii blijft ook na de jaarwisseling beschikbaar en zal per seizoen variëren van gerechten.

De werknemers

De vakkenvullers van de avondploeg of avonddienst hebben nauwelijks last van de nieuwe sluitingstijd, zij zullen tot de normale tijd werken in de avond. Alleen de teamleiders en tweede man of vrouw zullen daadwerkelijk tot middernacht in de winkel zijn om alles in goede banen te leiden. Er wordt niet veel extra bedrijvigheid verwacht in de nieuwe uren dat de Albert Heijn open zal blijven, maar het zal vanaf volgende week blijken of dat zo is

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *