“Het grappige is dat we het bedrijf op een avondje drinken hebben bedacht”

“Het grappige is dat we het bedrijf op een avondje drinken hebben bedacht”

Op 27 december was de proefdag van Enjoyabowl.nl in omgeving Amsterdam/Amstelveen. Enjoyabowl is een klein cateringsbedrijf, opgericht door twee jongens uit Amstelveen: Scrum Lemperts (19) en Twan van Weelden (19). Met zen tween maken en bezorgen ze pokebowls. Het bedrijf is ontstaan in november. De jongens hadden een eenmalige proefdag in de omgeving Amsterdam/Amstelveen, maar ze willen ook verder groeien. Het bedrijf willen ze als bijbaan gebruiken naast hun studie aan de Hotelschool van Maastricht.

Gini van Vugt, Amstelveen. 29 december 2020

Hoe zijn jullie op de naam en samenwerking gekomen van Enjoyabowl?
“Via onze moeders (Nicole en Janneke), zij hebben samen een cateringbedrijf  genaamd ‘Nicole en Janneke’. Elke donderdag maakten Twan en ik pokebowls bij hun in de keuken en dat viel goed in de smaak bij de klanten. Uiteindekijk hebben onze moeders de pokebowls uit handen gegeven zodat we er zelf mee aan de slag konden gaan. Dit kwam eigenlijk wel goed uit aangezien wij beide in februari naar de Hoge Hotelschool gaan in Maastricht. Janneke, de moeder van Twan heeft de naam bedacht. Wij hadden wel meerdere opties maar deze was gewoon perfect! Hij rolt ook zo lekker uit de mond.”

Voor welke doeleinden hebben jullie Enjoyabowl opgericht?
“Het grappige is dat we het op een avondje drinken hebben bedacht. In februari gaan we samen naar de Hoge Hotelschool in Maastricht. We wilden daar graag een baantje hebben, maar we werken liever niet voor een baas. We wilden graag een eigen bedrijfje, wat ook nog eens iets coronaproofs moest zijn. Twan kan heel goed koken en ikzelf hou van de interactie met de mensen. Het eerste jaar van de Hotelschool is intern, dus vandaar dat we Enjoyabowl van Amsterdam/Amstelveen naar Maastricht verplaatsen. Wij willen daar graag één keer per week pokebowls maken. Maar ook juist omdat het eerste jaar intern is de interactie met de studenten ook één van de redenen dat we dit graag willen doen. Je leert natuurlijk op school over ondernemen enzovoorts, maar echt een eigen bedrijf hebben en alles zelf in hadden hebben en meemaken is denk ik toch de beste manier om zoiets te leren.”

Hoe is de proefdag op 27 december verlopen? Wat waren de resultaten?
“Het is ontzettend goed verlopen, we gingen erin met het idee dat we minimaal vijftig pokebowls moesten verkopen. Maar we kwamen eruit met ruim over de honderd verkochte pokebowls. Het maken van de bowls verliep goed maar het bezorgen hadden we wel even onderschat. De website hebben we daarom eerder moeten dichtgooien. Je kon namelijk de hele week al je bestellingen doen voor 27 december, maar op de dag zelf kon je ook nog tot vier uur in de middag bestellen. Dat was even net iets te veel van het goede, dus hebben we de website om drie uur dicht moeten gooien.”

Hoe was het contact met de klanten?
“Het helpt mee dat we allebei best een groot netwerk hebben rondom Amsterdam. Je kan ook best snel via via contact krijgen met mensen. Daarnaast hebben we veel reclame gemaakt op bijvoorbeeld sociale media en we hebben veel appjes rondgestuurd naar bekenden. We hadden natuurlijk maar één dag om alles te verkopen, dus we moesten wel alles op alles zetten om zoveel mogelijk contacten te winnen. Naast het maken van de pokebowl, hebben we alles nog zelf bezorgd, dat leverde ook wat extra contacten op en meer connectie met de klanten. Achteraf  hebben we veel positieve feedback teruggekregen over de pokebowls.”

Zijn jullie vaker bezig geweest met koken?
“Wij hebben heel erg veel te danken aan onze moeders, door hen hadden we al een enorme voorsprong. Rond een jaar of veertien stonden wij onze moeders met hun bedrijf te helpen op de Randwijck markt in Amstelveen. Zo hebben we daar al een hoop geleerd. De moeder van Twan (Janneke) kan heel goed koken dus Twan leerde dat heel veel van haar. En mijn moeder (Nicole) die deed het logistieke werk, dus daar heb ik veel van overgenomen.”

Hoe ziet de toekomst eruit voor Enjoyabowl uit?
“Wij hebben ervoor gekozen om dit eenmalig in Amsterdam te doen, met een paar uitzonderingen. We willen het bedrijfje verder oppakken in Maastricht, maar stel we zijn weer een keer aanwezig in Amsterdam of Amstelveen, dan willen we zeker daar ook weer voor een avondje bowls gaan maken. Zo blijft Enjoyabowl speciaal in die omgeving. De rest van deze test was eigenlijk voor onszelf. Als je echt een vaste datum hebt en je moet je daaraan houden is de motivatie groter. Dat betekende dus dat we niet lui konden worden, want voor 27 december moest de website klaar zijn, de reclame gemaakt zijn, de inkopen enzovoorts. Door deze proefdag weten we nu ook dat we bijvoorbeeld moeten opletten dat we niet in de knel komen te zitten met de bezorging. Verder zien de plannen er voor Maastricht positief uit. We hebben contact gehad met de chefkok van de Hotelschool en hij was mega enthousiast over Enjoyabowl. `We mogen nu, als we daar zijn één keer per week daar gratis gebruik maken van de keuken. En we mogen zelfs nu al daar elke dag van drie tot vijf gratis koken als we dat zouden willen. Super dus! Na de introweek wil hij ook met ons zitten voor een businessplan. Dus de plannen voor Maastricht zien er echt heel goed uit!”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *