Noodopvangen lopen vol

Noodopvangen lopen vol

Alle scholen zijn sinds de lockdown van 15 december dicht en ouders werken veel thuis, voor velen is dat moeilijk te combineren. Ook ouders met een essentieel beroep moeten hun kinderen ergens kwijt. Landelijk lopen de noodopvangen vol en met het uitzicht van een verlengde lockdown kunnen deze nog eens voller lopen dan ze al zijn.

LARA VAN DER WEELE, AMSTELVEEN. 9 JANUARI 2021

Drukker
“Het is bij ons een stuk drukker dan bij de eerste lockdown,” zegt
Patricia van Ophemert, directeur van Jillz Kinderdagverblijf, “ik denk met wel vijftig procent verdubbeling.” Jillz Kinderdagverblijf is een kinderopvang met twee locaties in Amstelveen. “We hebben genoeg plek voor iedereen dus wij wijzen niemand af.” 

Weinig verandering
“Er zijn bij ons nog geen collega’s positief getest voor corona, wel een stagiaire. We hebben ook wel collega’s gehad die zich hebben getest maar deze waren allemaal negatief”, meldt Patricia. “De werkdruk is op dit moment niet erg hoog, door de lockdown is het goed te doen. Wij hebben namelijk vanwege de lockdown op dit moment alleen maar de noodopvang.”
Bij Kinderopvang Hestia in Amstelveen hebben ze geen last van de lockdown. “Wij hebben wel wat nieuwe aanmeldingen ontvangen, maar geen extra drukte. Er is bij ons ook niemand besmet geraakt met het virus dus wij merken geen verschil”, vertelt een medewerker.

Vol huis
Goktug Kuzu woont in Amstelveen en heeft een zoontje van zes jaar. Zowel hij en zijn vrouw zijn bankier en werken beide fulltime, nu thuis, wat voor hen zwaar is met een kind in het huis. “Het is voor mij erg lastig om thuis te moeten werken en ook op mijn kind te moeten passen. Mijn vrouw en ik werken beide fulltime en normaalgesproken gaat mijn zoon vijf dagen per week naar de buitenschoolse opvang.” Goktug laat ook weten dat het voor hem erg lastig is om zijn zoon de ondersteuning te bieden die hij nodig heeft voor school. Zijn zoon krijgt werk mee van zijn school en kan thuis niet de concentratie vinden die hij op school wel heeft. “Ik merk dat mijn vrouw en ik hem graag willen helpen, maar omdat wij ook moeten werken kunnen wij hier geen balans in vinden en gaat ons werk achteruit maar zo ook de aandacht die wij kunnen bieden aan onze zoon.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *