Column: Onzekerheid en uitzichtloosheid frustrerend

Column: Onzekerheid en uitzichtloosheid frustrerend

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de huidige lockdown verlengd tot zeker 31 januari. Dinsdag 12 januari wordt de knoop definitief doorgehakt door het kabinet. ’s Avonds is er dan ook een persconferentie van premier Mark Rutte en ‘coronaminister’ Hugo de Jonge. Het lijkt er echter niet op dat Nederland rekening moet houden met versoepelingen.

Niels Opdam, Weesp. 10 januari 2021

Verlenging lockdown
Op 14 december 2020 gaf minister-president Rutte zijn tweede televisietoespraak over de coronacrisis. Hij kondigde toen een lockdown aan voor een periode van vijf weken. In heel Nederland moesten onder andere de winkels dicht. Je kon dus niet naar Bijvoet Sport, Zipper Fashion of de Wibra. Op 12 januari besluit het kabinet of de lockdown langer blijft gelden. Alles lijkt er nu op dat dit gaat gebeuren. Een domper voor iedereen.

Vaccineren is begonnen

De Weesper winkels, kroegen, restaurants en cafés moeten nog langer dichtblijven. Daarnaast mogen de scholen nog niet open en is er ook nog niet echt perspectief op beter. Op 6 januari begon Nederland met het vaccineren.  In de publiekscampagne over de vaccinaties wordt er gezegd dat het ‘ons ticket wordt naar meer vrijheid’. Toch vraag ik me af wat nu écht het perspectief is.

Onzekerheid en uitzichtloosheid
Wanneer kunnen we het normale leven écht weer oppakken? Wanneer kunnen we weer naar ‘t Heertje en wanneer kunnen we weer naar een festival of naar school? Het zijn de vragen die iedereen heeft, maar het lijkt er niet op dat die vragen snel beantwoordt worden. Niemand heeft er voorlopig namelijk een antwoord op. Ik vind die onzekerheid en uitzichtloosheid frustrerend. Soms word ik er moedeloos van, maar toch is het ook belangrijk om nog even vol te houden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *