AmstelveenSport bedenkt alternatieven voor sport

AmstelveenSport bedenkt alternatieven voor sport

AmstelveenSport is een organisatie die zich inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen. Al jarenlang steunen ze verschillende sporten in Amstelveen. Helaas zijn veel sporten en evenementen door de lockdown stilgelegd. Mensen gaan hierdoor vaak minder sporten, maar AmstelveenSport heeft hier verschillende mogelijkheden op bedacht.

XENA GIJZEN, AMSTELVEEN10 januari 2020

Lockdown
“Toen de coronacrisis kwam en er maatregelen werden getroffen rondom de sportindustrie, merkte we al dat mensen meer gingen thuiszitten. Sinds een paar weken geleden is bijna alles dichtgegaan, en dit werkt natuurlijk negatief op de gezondheid van mensen. Sporten helpt voor fysieke, maar ook mentale verbetering. Veel mensen zeggen nu dat ze in een soort routine zijn gekomen, waarbij ze bijna niks doen. Toch heeft elk mens voldoende beweging nodig. Soms is het ook goed om even weg te lopen van je computerscherm, om even te gaan bewegen, en daarna weer met nieuwe energie terug aan het werk te gaan.”

Meer beweging
“Wij als AmstelveenSport zijn niet stil gaan zitten. In de afgelopen week hadden we een programma gestart genaamd: ‘Beweeg mee om tien voor 2’. Het probleem met te lang achter een bureau zitten, is in de lockdown vergroot. Tijdens deze serie laten we simpele bewegingsoefeningen zien die iedereen kan doen. Met deze oefeningen wordt het lichaam toch weer iets actiever en krijgen mensen hopelijk iets meer energie om aan het werk te gaan.”

Uitdagingen
“Omdat wij staan voor alle sport in Amstelveen, is onze doelgroep erg gevarieerd. Daarom hebben we nu speciaal voor elk van onze doelgroepen online video’s. Naast die video’s, plaatsen we ook op onze facebookpagina verschillende uitdagingen. Hierdoor hopen we dat mensen niet hun motivatie kwijtraken tijdens deze lockdown. Het is heel makkelijk om niet meer te gaan sporten. Het is lastiger als je een tijdje niet hebt gesport, weer te gaan beginnen met sporten. Daarom hopen we dat mensen hiermee toch wekelijks wat blijven doen.”

Wandelingen
“Gelukkig heeft Amstelveen het Amsterdamse Bos in de buurt. Het Amsterdamse Bos is een perfecte plek voor mensen om toch even te gaan wandelen. Wandelen mag helaas niet meer in grote groepen, maar gelukkig mag het nog wel met twee personen bij elkaar. Wij organiseren nog steeds wekelijkse wandelingen, maar dit mag maar met twee personen tegelijk. Mensen kunnen daarom zelf de route lopen. Er zijn helaas ook mensen die geen mensen in hun omgeving hebben die samen een wandeling willen/ kunnen maken. Daarom hebben wij contactpersonen ter beschikking. Alleen zijn kan geen excuus zijn om niet te gaan bewegen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *