Bestuurssecretaris Innoord over het lerarentekort in Amsterdam: “Het verschilt per stadsdeel”

Bestuurssecretaris Innoord over het lerarentekort in Amsterdam: “Het verschilt per stadsdeel”

Het lerarentekort in onze hoofdstad is het afgelopen jaar teruggelopen van 12,8 procent naar 10,3 procent. Toch zijn er grote verschillen per stadsdeel. Jelle Mulder is sinds 2016 bestuurssecretaris bij Innoord, het bestuur van alle zestien openbare basisscholen (inclusief speciaal basisonderwijs) in Amsterdam-Noord. “Als je inzoomt zie je dat er per stadsdeel verschillen zijn.”

Isabel Kouwenoord, Amsterdam-Noord, 11 januari 2021.

Keuzevrijheid
In Amsterdam is het lerarentekort nog altijd hoger dan in de rest van ons land. Krapte op de Amsterdamse woningmarkt wordt als een belangrijke oorzaak van het lerarentekort gezien. “Op dit moment zijn er meer banen dan mensen, en daarom hebben leerkrachten veel keuzevrijheid. Lesgeven in Amsterdam is weliswaar leuk en uitdagend, maar je moet wel een woning kunnen vinden. Het levensonderhoud in de hoofdstad is duur. Hierdoor kiezen leraren er soms voor om ergens anders te gaan werken.” Uit het rapport De Staat van het Amsterdamse primair onderwijsvan het BBO (Breed Bestuurlijk Overleg) blijkt dat Amsterdamse leraren uit het basis- en speciaal onderwijs in vergelijking met andere grote steden gemiddeld het verst van hun werk vandaan wonen.

Carrièreswitch
Het lerarentekort is gedaald, maar toch zijn er volgens Mulder nog een hoop verborgen vacatures. “Deze vacatures worden vaak vervuld door onderwijsondersteuners. Hiermee verdwijnen er wel een hoop vacatures, maar er staat dan geen bevoegde leerkracht voor de klas.” Ondanks het lerarentekort wordt de Pabo toch steeds populairder.

Steeds meer mensen kiezen vanuit een ander beroep voor de Pabo. Innoord werkt samen met de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam. De stichting heeft het afgelopen jaar meer aanmeldingen gehad van zij-instromers, en merkt dat er steeds meer interesse is voor het vak. “Het is een effect van de crisis waarin we ons nu bevinden. Er zijn steeds meer mensen die hun baan verliezen. Dan moet je naar andere opties gaan kijken. Andere worden door deze situatie met de neus op de feiten gedrukt, en gaan voor een carrièreswitch omdat ze een betekenisvolle baan willen.”

Trend
De trend die de afgelopen jaren is ingezet is volgens Mulder mooi om te zien, maar vergt veel aandacht. Goede begeleiding voor zij-instromers is essentieel, anders vallen mensen weer uit.” Vanaf deze maand krijgt iedere zij-instromer een coach, die kan helpen met de studie en begeleiding. “Bij Innoord vinden wij de coaching van leerkrachten erg belangrijk. Ik denk dat coaching een positief effect heeft op de zij-instromers, en dat mensen door goede hulp minder snel zullen uitvallen.”

Ambitieus
De gemeente Amsterdam streeft naar tekort van minder dan 5 procent in 2023. “Dat vind ik erg ambitieus. Het lerarentekort is zeker gedaald, maar als je inzoomt en kijkt per stadsdeel zie je dat er nog veel verschillen zijn. In Noord is het tekort wel gedaald, maar het gaat niet zo snel.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *