Interview Bernet Ragetli over NDSM PRINT

Interview Bernet Ragetli over NDSM PRINT

Bernet zit in het bestuur van NDSM PRINT. NDSM PRINT is een grafische werkplaats waar workshops worden gegeven. NDSM PRINT komt vanuit GWA, de grafische werkplaats Amsterdam. Deze zit gevestigd in Oost en sinds juli ook in Noord. 

Esther Delvaux, Amsterdam-Noord. 11 januari 2021

NDSM PRINT 
“Dit kwam eigenlijk supergoed uit, omdat je natuurlijk met corona meer afstand moet houden. Onze werkplaats op de Molukkenstraat stond echt helemaal vol, want er komen natuurlijk altijd weer allemaal nieuwe dingen bij. De werkplaats in de Molukkenstraat is een heel efficiënt ingedeelde werkplaats, maar wel met weinig beweegruimte. Dus het was goed voor ons om ook dingen naar Noord te kunnen brengen, om zo ook daar aan de slag te kunnen gaan. En het is voor ons een belangrijke plek, omdat we in de Molukkenstraat achter een garage zitten. Dat is dus echt een soort bedrijfsplek, waar we helemaal niet zo zichtbaar zijn. We hopen dus met NDSM PRINT – omdat het midden op NDSM is, lopen daar ook veel mensen langs – dat we nu ook veel meer spontane bezoekers krijgen.

Op NDSM hebben we ook een ander programma dan als die in Oost. We proberen nu dus ook workshops van anderhalf uur. Wanneer er iemand langsloopt en je denkt: ‘Dit is leuk’,  dan kun je je gelijk aanmelden voor een workshop.”

Lockdown 
“Dit plan stond al langere tijd op de planning; we waren er voor corona al mee bezig. We zagen dit ook echt als grote kans, ook om ander publiek te gaan trekken en ook meer dingen te doen. We zagen gewoon heel veel positieve kanten aan Noord. We hebben het plan gewoon doorgezet, juist ook met corona omdat we in Noord ook meer ruimte konden maken, dus in Noord konden we makkelijk op anderhalve meter werken. Wat voor ons het meest vervelende is aan de lockdown is dat we helemaal niks kunnen doen voor het publiek. Dus de werkplaats is wel nog steeds open, alleen op een heel laag pitje. We hadden ook allemaal leuke programma’s in de kerstvakantie staan en die zijn allemaal gecanceld en online zit er voor ons echt niet in omdat je bij ons echt met je handen aan de slag moet.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *