Nieuwe woontoren ‘Pulse’ in Amsterdam-Noord bijna af

Nieuwe woontoren ‘Pulse’ in Amsterdam-Noord bijna af

De nieuwe woontoren ‘Pulse’ in Amsterdam-Noord is bijna af. De woontoren ligt op kavel 3N4 naast het station Noord. Er zijn twee torens in Pulse en in een van de torens zijn in December 2020 al mensen gaan wonen. Pulse is eind Maart helemaal af. 

Esther Delvaux, Amsterdam-Noord. 11 januari 2021

Pulse is een multifunctioneelcomplex. Naast de woningen in Pulse komt er ook een museum, een horecazaak en kantoren. De horecazaak en het museum komen op de begane grond en de kantoren zitten op de tweede en derde verdieping. Er zitten in totaal 219 woningen in. De meeste woningen zijn tweekamerwoningen en er zijn ook drie-, vier- en vijfkamerwoningen. “Wij kijken altijd heel erg naar de omgeving, hier was dit ook hard nodig omdat er rond het gebouw een metrolijn en een snelweg zit, dus dat heeft een hoog geluidshalte waardoor je die woningen zowat geluidsdicht moet maken”, aldus Heymen Westerveld, een van de architecten van Pulse. Pulse is ook een erg energiezuinig gebouw, op het dak en rondom het hele gebouw zitten er zonnepanelen.

Obstakels
De architecten hadden bedacht om op de daken een tuin te plaatsen, een gemeenschappelijke tuin voor de mensen die er werken en voor de mensen die er wonen. “Dat is allemaal uiteindelijk niet doorgegaan want we moesten heel veel zonnepanelen plaatsen waardoor er geen plek meer was voor die tuin” aldus Westerveld. De aannemers liepen ook tegen veel dingen aan, er was namelijk gedoe met hoe zwaar het gebouw was en hoe sterk de grond was. “We hebben ook een keer twintig weken stilgelegen, voor nieuwe berekeningen, en dat is natuurlijk hartstikke vervelend”, aldus aannemer Jan Wagteveld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *