Kwart van Almeerders wil zich niet laten vaccineren

Kwart van Almeerders wil zich niet laten vaccineren

In Nederland is het vaccineren van het zorgpersoneel inmiddels aan de gang. In het Flevoziekenhuis in Almere Centrum worden deze week alleen nog maar de ambulancebroeders en het overige zorgpersoneel gevaccineerdterwijl de ouderen naar een vaccinatie locatie van de GGD moeten.  

Teun de Kruif. 10 januari 2020

Wantrouwen
Toch willen vele Almeerders zich niet laten vaccineren, volgens Anja Kroonmedewerkster bij het Flevoziekenhuis in het centrum van Almere. ‘Vele Nederlanders twijfelen, want zij wantrouwen de ernst van Covid-19, zijn bang voor de bijwerkingen van het vaccin of geloven in complottheorieën rondom corona’, zegt Kroon. 

Wel vaccineren
Luuk Bruijnen, wiens moeder ook werkt in het ziekenhuis, wil zich wel laten vaccineren tegen Covid-19. En daarbij hoort hij bij het grotere deel van de stemmers op Almeredactie‘Door ons te vaccineren kunnen we zo snel mogelijk weer terug naar een normale maatschappij, zoals ie voorheen was’, zegt Bruijnen. Ook vindt hij dat het enorm egoïstisch en asociaal is als je het vaccin niet neemt, want er staat super veel druk op de zorg. ‘Als iedereen zich vaccineert, gaat de druk sneller van de zorg af’, sluit Bruijnen mee af.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *