“Ik vind de mix van oude bewoners, oude winkels, de nieuwe beginnende bedrijven en nieuwe wijken mooi.”

“Ik vind de mix van oude bewoners, oude winkels, de nieuwe beginnende bedrijven en nieuwe wijken mooi.”

Menno Frantzen (58) is sinds een aantal jaar bewoner van Amsterdam Noord. Opgegroeid in Uithoorn en daarna 20 jaar in Badhoevedorp gewoond. Nadat het is uitgegaan met zijn ex woont hij nu met zijn nieuwe liefde in Amsterdam-Noord.

Bobbie Kleijn, Amsterdam-Noord 9 januari 2021

Buurt
Amsterdam Noord, ik woon er nu ruim 2 jaar. Het is een dynamisch stadsdeel waar heel veel nieuwe ontwikkelingen zijn. Ik vind de mix van oude bewoners, oude winkels, de nieuwe beginnende bedrijven en nieuwe wijken mooi. Het is wel uitkijken dat de balans niet doorslaat en dat er altijd plek blijft voor de ruige kant die er altijd geweest is.

Afhaal (1)
Ja, in de lockdown zit uiteten er even niet in, Noord barst van de geweldige restaurants, maar er is gelukkig ook veel lekkers af te halen. Voor mij springen de Pizza’s van de Klaproos en de Roti speciaal van Roti Noord op het Gedempt Hamerskanaal eruit

Standbeeld (2)
Het paard, de opgeknapte hijskraan die herinnert aan de tijd dat op de NDSM nog grote schepen werden gebouwd en gerepareerd, het leuke is dat het met crowdfunding door de buurt is gerealiseerd.

Favoriete Noorder (3)
Massih Hutak hij is voor mij het gezicht van Amsterdam Noord, in zijn columns in Het Parool maakt hij zich regelmatig druk over de veranderingen in Noord.

Herrinnering
De eerste kus van mijn lief op de parkeerplaats achter Plek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *